Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
DVATISOČAKI, KI JIH BOŠ OSVOJIL Z LAHKOTO
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 18. avgust 2018

V gorah uživamo! Drug svet, kjer so doma narava, čist zrak in tišina, če se ravno ne odpravimo na kakšen zelo priljubljen vrh sredi sezone. Za visokogorje pa moramo biti tudi dobro pripravljeni. To vključuje od kvalitetne opreme, kot so dobri pohodniški čevlji, čelada in palice, pa do vrhunske telesne pripravljenosti, saj so ture pogosto zahtevne in časovno izčrpne. Visokogorja vsekakor niso za podcenjevat, a pri nas vseeno obstaja nekaj vrhov, nad tisto čarobno višino 2000-ih metrov, ki ne zahtevajo posebnih alpinističnih znanj in so primerne tudi za začetnike. V današnjem blogu bomo spoznali nekaj takih, a je tudi na poti do njih potrebna dobra oprema, določena stopnja kondicije in seveda en kup dobre planinske volje. Pa naj se izlet začne!:)

BEGUNJŠČICA (2060m)

Najprej gremo v Karavanke. Tam leži eden najbolj priljubljenih dvatisočakov in vrhov na sploh, Begunjščica, ki ga ljudje radi obiščejo skozi vso leto. Do Begunjščice vodi kar nekaj poti, dve od njih pa sta med lahko dostopnimi. Če boste pot začeli pri domu v Dragi, bo vaš vzpon trajal dobre štiri ure, če pa bo vaše izhodišče Tomčeva koča na Poljški planini, boste izlet skrajšali za približno uro in pol. Begunjščica nudi čudovit razgled na osrednjo Slovenijo.

Stol 620x315
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Aleksander
M , 54 let
Marko
M , 61 let
Gorazd
M , 49 let
Majda
Ž , 68 let
Joze
M , 67 let
Jožica
Ž , 58 let
Aleksander
M , 54 let
VELIKI VRH NA KOŠUTI (2088m) IN TOPLAR (2000m)

Uau, to pa je pogled! Še vedno smo v Karavankah, odpravljamo pa se do najdaljšega slovenskega grebena, Košute. Njegova najvišja točka je Veliki vrh, do katerega vodi kar nekaj lažjih poti. Mi predlagamo, da izberete pot od kmetije Matizovec, ki vam bo vzela dobre tri ure, obvezno pa morate izlet podaljšat s postankom pri domu na Kofcah na njihovih znanih štrukljih:) Pa še ena planinska ideja: V neposredni bližini Velikega vrha stoji še en dvatisočak, ki pa je veliko manj obiskan in znan, Toplar. Top predlog za izlet, kjer lahko tudi planinci začetniki osvojite dva dvatisočaka v enem dnevu!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
POGAČNIKOV DOM NA KRIŠKIH PODIH (2050m)

Končno pa gremo še v Julijske Alpe! Juljci veljajo za najtežje dostopne vrhove, ki pa na koncu ponujajo najlepše razglede in največji planinski gušt. A tudi tu se najde kakšen dvatisočak, ki ne zahteva alpinistične pripravljenosti, le dobro opremo in določeno stopnjo kondicije. Top ideja za izlet je, če se iz izhodišča v Zadnjici odpravimo proti Pogačnikovem doma na Kriških podih. Ta pot vam bo vzela vsaj 4 ure, za vzpon pa boste še kako poplačani. Z vrha uživamo v vrhunskem pogledu na dolino Trente, v neposredni bližini doma pa nas čaka tudi čudovito Kriško jezero.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Aleksander
M , 54 let
Tisa
Ž , 42 let
Barbara
Ž , 49 let
Anka
Ž , 53 let
Dada
Ž , 52 let
Aurora
Ž , 51 let
STOL (2236m)

Če smo danes že toliko časa preživeli v Karavankah, je edino prav, da se odpravimo še do njihovega najvišjega vrha, Stola. Marsikdo bi bil morda najprej presenečen, da Stol, glede na višino in dejstvom, da je najvišja gora v Karavankah, spada med lahko dostopne dvatisočake, a ko se enkrat odpravimo nanj, nam je jasno zakaj. Tudi na Stol vodijo zahtevne poti, a če za izhodišče izberemo Valvasorjev dom, je pred nami dobre tri ure dolg gorski pohod, ki bo na koncu poplačan z nepozabnim razgledom na Kamniško Savinjske Alpe, Julijce in Karavanke.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Aleksander
M , 54 let
Andrej
M , 21 let
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+