Woman black
#topdružba majice
NAJLEPŠI MOSTOVI, KI JIH V SLOVENIJI MORATE OBISKATI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 25. julij 2018

Odkar so konec osemdesetih podrli Berlinski zid, ljudje obožujemo povezovanje, na ločevanja pa ne pristajamo več. Morda je tudi to razlog za navdušenost nad mostovi, ki jih imamo v Slovenji ogromno. Kje se skrivajo najlepši, izveste zdaj!:)

PUHOV MOST

Ne samo, da je najstarejše slovensko mesto, Ptuj med svojimi ulicami skriva še ogromno drugih zanimivosti. Ptuj ločuje Drava, zato pa ga povezuje eden najlepših mostov v Sloveniji, Puhov most. Čez njega se da sprehodit ali pa ga prekolesarit, v obeh primerih boste tako lahko še najbolje občudovali njegovo posebno arhitekturo. Most pa iz mesta pelje na njegovo najbolj zabavno točko – Ptujsko morje. Top predlog za izlet:)

Petrovi 01
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Jožica
Ž , 58 let
NAPOLEONOV MOST

Pazi to, ne samo, da imamo v Sloveniji dva Napoleonova mostova, oba tudi izgledata fantastično - eden stoji nad reko Nadižo, mi pa potujemo do tistega v Kobaridu. Kamnit in obnovljen, mogočno stoji nad Sočo in tiho pripoveduje svojo zanimivo zgodbo. Ime naj bi dobil po Napoleonovih četah, ki so ga svoj čas prečkale, še danes pa ponuja enega najlepših pogledov na smaragdno Sočo pod seboj.

Img 7269 kobarid napoleonov most s severne strani big
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Milan
M , 37 let
JELENOV VIADUKT

Uau, tako mali kraj, pa takšna znamenitost! V Borovnici najdemo delujoč Jelenov viadukt, ki je v uporabi železnice še danes. Spominja na čase, ki so že minili, domačini pa bi vam znali povedati marsikatero življenjsko zgodbo o njem. Nedaleč stran pa najdemo tudi Borovniški viadukt, prav tako mogočen most, danes kulturni spomenik, ki iste sreče ni imel. Top predlog za potepanje po zgodovini!

Dsc 0046 jelenov viadukt ob ina borovnica
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SOLKANSKI MOST

Če bi reke med seboj tekmovale, katera ima najlepše mostove, bi bila v vodstvu Soča. Tudi Solkanski most stoji nad njo in gotovo spada med najbolj znane v Sloveniji. Kmalu bo praznoval okroglih 100 let, a mu tega gotovo ne bi pripisali – je namreč edini most, s katerega se pri nas izjava adrenalina poln, »bungee-jumping«:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Vir www slovenia info avtor iztok medja 8
Vsi super vikend dogodki na kupu
Dscf6750
Najlepši izleti po Sloveniji
Https sprcdn assets sprinklr com 259 global ol all nmag 29 image cr 8e719155 e346 4b87 a972 81eb6c34ddf3 1400687709 2017 10 24 13 36 08
Kam za vikend?
Img 20181128 073726
Vse poti na Šmarno goro - izhodišči Šmartno in Skaručna
E6e8f4c4df 62151204
Najbolj zanimivi koncerti ta vikend
+