Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
Kaj je Semaforum?
Semaforum je socialno omrežje za aktivnosti. Na njem lahko najdeš družbo za šport, potovanja in kulturo. Povezuje posameznike s podobnimi interesi in zanimanji.
Kako objavim novo aktivnost?
Novo aktivnost objaviš s klikom na okrogli modri gumb z belim pluskom v desnem spodnjem kotu.
Ali lahko svoje aktivnosti urejam in izbrišem?
Seveda, svoje aktivnosti lahko po objavi tudi urejaš ali izbrišeš. To storiš preko klika na gumb 'Uredi' ali gumb 'Izbriši'.
Kako pravilno izberem ključne besede?

Namen ključnih besed je lažje iskanje po aktivnostih. Vpiši besede, ki najbolje opišejo tvojo aktivnost. Na primer: ime aktivnosti, vrsta aktivnosti, lokacija, ...
Izberi tiste besede, preko katerih te bodo uporabniki najlažje našli preko iskalnika.

Primeri ključnih besed za potovanja: Roadtrip, Backpack, Avstralija, Los Angeles, ...
Primeri ključnih besed za šport: Tek, Rekreacija, Tivoli, Ferata, ...
Primeri ključnih besed za kulturo: Salsa, Glasba, Kitara, Gledališče, ...
Kako deluje iskalnik?
Iskalnik išče po vseh besedah, ki so napisane v:
  • naslovu aktivnosti
  • vsebini aktivnosti
  • lokaciji aktivnosti
  • ključnih besedah aktivnosti
  • imenu in priimku pobudnika aktivnosti
Zakaj moram imeti aktivnosti iste kategorije, da lahko pošljem privatno sporočilo?

Privatna sporočila si lahko pošiljajo med seboj uporabniki znotraj ene kategorije. S tem se zagotovi, da se uporabnik z aktivnostjo res ukvarja. Souporabnik lahko preveri njegovo stopnjo znanja in ostale potrebne podatke za ovrednotenje, če je uporabnik primerna družba za aktivnost.

Kaj naredim, če hočem kontaktirati osebo, pa nimam aktivnosti iste kategorije?

Aktivnost osebe lahko vedno komentiraš. Če želiš poslati privatno sporočilo, pa ustvari aktivnost iste kategorije. To lahko narediš preko obrazca, ki se prikaže, ko pošlješ privatno sporočilo ali pa ročno preko modrega krogca v desnem spodnjem kotu zaslona.

Kaj pomeni shranjena aktivnost?
Aktivnost lahko shraniš preko klika na zvezdico ('Shrani'). Prav tako se aktivnost samodejno shrani v primeru, da oddaš komentar oziroma kontaktiraš ponudnika preko privatnega sporočila. Ko je aktivnost shranjena, lahko do nje dastopaš na profilu preko klika na gumb 'Shranjeno'. Za shranjene aktivnosti si preko emaila obveščen/a o novih komentarjih.
Zakaj prejemam obvestila o komentarjih na email?

Obvestila za komentarje prejemaš za vse shranjene aktivnosti.
Emaile prenehaš prejemati tako, da aktivnost odstraniš iz shranjenih aktivnosti, t.j. preko ponovnega klika na zvezdico ('Odstrani').

Zakaj prejemam obvestila o sporočilih na email?

Na email prejemaš obvestila o novih sporočilih, ki jih še nisi prebral/a.

Uporabnik mi je poslal neprimerno sporočilo. Kaj naj naredim?
V primeru, da se vam zdi sporočilo uporabnika neprimerno, ga prosimo prijavite kot neprimernega. To storite preko klika na Prijavi neprimerno vsebino. Hvala! Trudimo se, da bi ohranili namembo platforme za aktivnosti. Vsak, ki bo škodoval uporabnikom Semaforuma, t.j. prejel več kot 5 prijav za neprimerno vsebino, bo blokiran s strani administratorja.
Kaj pomeni gumb NAJDI DRUŽBO na aktivnostih organizacij?
Gumb 'Najdi družbo' ti omogoča najti družbo za ponujeno aktivnost organizacije. Ob kliku na gumb se ti ustvari aktivnost za aktivnost, preko katere iščeš družbo. Vsi posamezniki, ki iščejo družbo za ponudbo organizacije, so navedeni na strani aktivnosti pod sekcijo 'Osebe, ki iščejo družbo', ki se nahaja pod gubmom 'Najdi družbo'.
Kaj pomeni gumb PRIJAVA NA TERMIN na nekaterih aktivnostih?
Gumb Prijava na termin je prisotna na aktivnostih, ki so objavljene preko portala Študentska vadba. Preko klika se prijaviš na vadbo z osebo, ki je objavila aktivnost. Oseba bo obveščena o tvoji prijavi. Semaforum ni odgovoren za plačila in vračila plačil vadb. Preberi pogoje sodelovanja portalov Semaforum in Šport na klik.
Pozabil sem geslo. Kako dobim novega?
Novo geslo prejmeš preko klika na gumb 'pozabljeno geslo'. Gumb se nahaja pod poljem za vpis gesla na strani za prijavo ali registracijo.
Imaš vprašanje, ki ni odgovorjeno zgoraj? Piši nam.+