Woman black
#topdružba majice
TOP LOKACIJE ZA OPAZOVANJE LUNINEGA MRKA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 27. julij 2018

Nocoj nas čaka ena lepa predstava na nebu, najdaljši lunin mrk v tem stoletju. Najbolje bo viden tistim na vzhodni strani Afrike in v državah osrednje Azije, a ga bomo lahko dobro ujeli tudi v Sloveniji. Najbolje bo popoln lunin mrk viden okoli devetih zvečer, zaenkrat pa naj bi zdržalo tudi vreme. Kar nekaj astronomskih društev bo organiziralo brezplačno opazovanje luninega mrka in ostalih planetov na nebu, s pomočjo Semaforum bloga pa preveri, kje točno se bo danes dogajalo največ:)

CELJE

V okolici Celja bosta kar dve astronomski društvi organizirali opazovanje nočne predstave in sicer AD Saturn iz Žalca, kjer se dobijo ob 21h, ter AD Kosci Šentjur, katero bo astronomsko noč organiziralo v Večnamenskem prostoru POŠ na Prevorju. Tam se dobijo že ob 20h, organizirano pa bo tudi strokovno predavanje.

Moon feat
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marija
Ž , 52 let
LJUBLJANA

V okolici Ljubljane je kar nekaj hribov primernih za opazovanje nocojšnega spektakla na nebu, a bo sigurno najbolj živahno na Kureščku. Tam se dogajanje začne že ob 19h, čeprav takrat Luna še ne bo vidna, ker bo še pod obzorjem. Radio Ognjišče, ki dogodek organizira, priporoča, da s seboj prinesete daljnogled ali pa tudi kakšen teleskop, če ga najdete:)

Popolni lunin mrk 2015
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Maja
Ž , 33 let
Špela
Ž , 42 let
MARIBOR

V centru Maribora bo opazovanje popolnega Luninega mrka organizirano pred Filozofsko fakulteto na Koroški cesti 160. Astronomsko društvo Orion bo poskrbelo za različne teleskope, s katerimi se bo dali opazovat nočno nebo, možno pa bo tudi fotografiranje s profesionalnimi fotoaparati. Vse skupaj se začne ob 20h.

The longest lunar eclipse of the 21st century
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
NOVA GORICA

Astronomsko društvo Nova Gorica bo opazovanje Luninega mrka organiziralo na observatoriju Voglarji. Ne samo, da bo to najdaljši mrk v tem stoletju, bo tudi prvi po dveh letih, viden tudi iz Slovenije. Na observatorju Voglarji bo možno opazovanje tudi ostalih planetov, Merkurja, Venere, Jupitra, Marsa in Saturna, a boste za nekatere morali biti kar zgodnji – takoj po sončnem zahodu.

Total lunar eclipse at perth obs by roger groom 1
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
Wr spd
Najboljši vikend dogodki
+