Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
Jama Pekel
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 16. avgust 2018

Podzemni svet je zakon! Ljudi nas je od vedno privlačilo mistično in skrivnostno, tisto nekaj, kar ne moremo razumeti v prvem poizkusu. Jamski svet nas celo tako zelo pritegne, da je Postojnska jama top turistična atrakcija v Sloveniji. A daleč od tega, da bi bila najbolj slavna jama edina vredna obiska - nasprotno, svet jam je pri nas zelo bogat. Ena od najbolj čudovitih jam se tako skriva blizu Šempetra v Savinjski dolini in s seboj nosi zelo zanimivo zgodbo. Jama Pekel je ime dobila po podobi hudiča, ki naj bi se v naravni skulpturi kazal že takoj pri vhodu v jamo. A v notranjosti jama skriva nekaj še bolj posebnega – najvišji podzemni slap.

Articles logoc87ea4bde0f1483
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Križna jama

Pa pojdimo na Notranjsko! Ne samo, da so tam doma najbolj nenavadni naravni pojavi, kot so presihajoča jezera in najbolj čudaške urbane legende, kot je gora čarovnic, Slivnica, na Notranjskem najdemo tudi eno najlepših jam v Sloveniji. Križna jama pa tega naziva ni dobila kar tako. Njena največja posebnost je več kot 40 podzemnih jezer, ki že tako posebnem vzdušju dajo še dodaten čar. Med sprehodom po jami boste lahko občudovali razstavo okostja jamskega medveda in arheoloških ostankov iz kovinskih dob. Top predlog za izlet, ki vam bo še dolgo ostal v spominu!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Kostanjeviška jama

Naša naslednja destinacija so Gorjanci. Globok in zelen pragozd gotovo skriva marsikatero zanimivo zgodbo, ki bi jo lahko povedal, če bi znal govoriti. Med njimi je zgodba o Kostanjeviški jami, ki se je ljudem odkrila sama. Narasle vode v jami so vztrajno iskale pot na površje in si jo tako same utrle skozi današnji vhod v jamo. V njej lahko občudujemo jezero, pester živalski svet in kar nekaj ostalih, zanimivih jamskih pojavov.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Dimnica

Ogledali si bomo še eno jamo z zanimivim imenom in predvsem zgodbo za njim. Jama Dimnica leži med vasema Markovščina in Slivje in če bi jo obiskali pozimi, bi takoj razumeli, po čem je dobila tako ime. Takrat smo namreč lahko priča zanimivemu naravnemu pojavu, ko zaradi mešanja toplega in mrzlega zraka pride do kondenzacije, to pa vidimo v gostem dimu, ki se vali iz jame. Je ena najdaljših jam pri nas in tako v njej najdemo številne naravne dvorane, v eni izmed teh celo potekajo prireditve. Polna je tudi ostalih značilnih pojavov za jame in tako vredna obiska za lep dan.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Snežna jama

Uau, tole pa bo izlet! Odpravljamo se do najvišje ležeče jame v Sloveniji, Snežne jame. Leži na 1530 metrih nadmorske višine pod Raduho in odkriva čisto poseben in unikaten pogled v svet jame. Ime je namreč dobila po belem ambientu, ki ga omogoča nenavadna prisotnost ledu, ki jami daje ta značilen pridih. Navkljub lepoti pa teren ni enostaven, zato se za obisk priporoča ustrezna planinska oprema in dodatna previdnost.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+