Woman black
#topdružba majice
TOP SEMAFORUM IZLET: ZELENCI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 18. avgust 2018

Slovenija je zakladnica izletov! Praktično smo lahko na vseh koncih države v dobri uri, povsod pa nas čaka nekaj lepega. V današnjem blogu smo vam tako pripravili preverjeno dober predlog za izlet, primeren za dober začetek dneva. Odpravljamo se do Zelencev pri Kranjski Gori!

KAKO SO NASTALI

Nekoč je na tem področju ležalo Korensko jezero. Nastalo je po umiku planiškega ledenika, ki je s seboj odnašal ogromne kupe grušča in kamenja. Tako mu je uspelo zajeziti reko Savo, ki pa je skozi čas le našla pot čez naraven jez. Gladina jezera se je znižala, čez čas izginila, ostali pa so le – Zelenci. Danes je naravni rezervat izvir Save Dolinke, dom pa marsikateri že ogroženi živalski in rastlinski vrsti.

Img 20180804 075401
KAKO DO NJIH

Če se peljete skozi Kranjsko Goro v smeri Podkorena, bodite pozorni že kmalu po tem, ko to naselje zapustite. Ob levi strani nas čakajo tri parkirišča, ki so med seboj oddaljena nekaj minut hoje. Če avto pustimo na prvem parkirišču iz smeri Podkorna, nas tam že čaka zanimiva pot do lesenega mostu, s katerega uživamo v pogledu na močvirje in smaragdni potok, ki teče pod njim. Pred nami se odpre razgled na zelene gozdove Vitranca in na lične bivake, ki se kopajo v soncu. Od tam lahko pot proti Zelencem nadaljujemo peš, lahko pa se odločimo in avto pustimo na tretjem parkirišču, ki je naši atrakciji najbližje.

Img 20180804 073740
RAZGLEDNI STOLP

Ne bodite presenečeni, a Zelenci so v živo veliko manjši, kot si to morda predstavljamo s slik. Okolica je super urejena, z mini lesenimi pomoli, ki narave ne poškodujejo in vanjo ne posegajo preveč. Ob obali najdemo tudi razgledni stolp s poučnimi tablami, s katerega nastanejo najbolj znane fotografije Zelencev. Dostop do naravnega rezervata je brezplačen, kot tudi parkiranje ob njem.

Img 20180804 075906
S TOP DRUŽBO DO ZELENCEV

Vsak izlet pa je še lepši, če nas na njem spremlja top družba. Mi predlagamo, da se na pot odpravite zgodaj, saj boste tako prehiteli večino turistov, ki začne do Zelencev počasi prihajati po osmi uri zjutraj. Če uspete biti tam pred sedmo, pa boste v čudoviti naravi uživali v popolnem miru in samoti. Zelenci so tudi top izhodišče za nekaj hudih izletov: Martuljški slapovi, Rabeljsko jezero v Italiji in pohod do Tamarja.

Img 20180804 075338
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Andrea
Ž , 59 let
Nazaj na blog
Preberi še
6101932 xl
Top novoletne destinacije: Slovenija
Svetlobne lu i4
Do najlepših božičnih sejmov z avtobusom 3
Adventin zagreb1
Top decembrski izlet: Advent v Zagrebu
00000030016 christmas market in vienna in front of the city hall oesterreich werbung viennaslide jpg 3275816
Do najlepših božičnih sejmov z avtobusom 2
Advent 3841 1 exact978w
Top novoletna mesta: Sosednje države
+