Woman black
#topdružba majice
TOP SEMAFORUM IZLET: TRIGLAV
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 27. september 2018

Čudovit september prihaja h koncu in jesen nam po deževnem prihodu že streže s top vremenom. Takle čas prav zaradi vremena in nižjih temperatur vabi v gore, zato smo se odločili, da se na naslednji top izlet odpravimo na našo najvišjo. Triglav je vreden obiska v vseh letnih časih, a je tale najbolj ugoden in prijazen do alpinista. Poišči Semaforum družbo in se na Triglav odpravi tudi ti!:)

Triglav 1360 600 1
LEDENIK

Nekoč je pod vrhom Triglava ležal mogočen ledenik, o obstoju katerega se lahko prepričamo s starih razglednic in zapisov. Zavzemal je področje med vrhovoma obeh Triglavov, Velikim in Malim, danes pa je ledenik precej manjši - nekateri celo uporabljajo izraz, da so to le njegovi ostanki. Vseeno je zeleni sneg, kot se mu tudi reče, vreden ogleda, saj služi kot opomin, da se narava spreminja in da lahko z dobrimi spremembami nanjo pozitivno vplivamo tudi mi.

Ar 170709970
KREDARICA

Triglav je najbolj obiskan vrh v Sloveniji in je velik del kulturne dediščine. Pri tej nalogi pa ne nastopa sam, saj se ob misli nanj spomnimo na kar nekaj naravnih in človeških lepot, ki ležijo v bližini. Ena od njih je sigurno dom na Kredarici, katerega pročelje dobro poznamo vsi. Odprt je skozi vso leto, od doma uživamo v lepem razgledu na Triglav in vrhove okoli njega, v njegovi bližini pa najdemo tudi kapelico.

Kredarica 620x340
BREZ ALJAŽEVEGA STOLPA

Vrh Triglava že več kot 120 let čuva Aljažev stolp, ki pa je na začetku meseca vrh prvič zapustil in bil s pomočjo helikopterja prepeljan v dolino na restavriranje. Ta teden so nas z restavratorske delavnice presenetili z novico, da so obnovitvena dela že končana in bo v primeru lepega vremena Aljažev stolp na svojem starem mestu že sredi drugega tedna. Na vrhu trenutno stoji miniaturna podoba stolpa, tako da če želite izkoristiti to zgodovinsko priložnost, ki se bo morda ponovila šele čez 100 let, in Triglav obiskati brez prisotnosti Aljaževega stolpa, se do tja odpravite čimprej:)

Fotografija: Instagram-> @proteini.si_slovenija

Img 20180927 082729
GREMO SKUPAJ NA TRIGLAV

Zaradi svoje priljubljenosti Triglav daje občutek, da je pot nanj enostavna in primerna za dnevni izlet, a naj nas prvi vtis ne prevara. Vzpon je zahteven, dobra kondicija in popolna oprema pa sta seveda obvezni. Vzpon pa je lahko bolj zabaven v top družbi, ki jo lahko spoznaš prav prek Semaforuma. Skupaj splanirajte vzpon, ki lahko skozi vikend brez problema vključuje tudi nočitev v kateri izmed koč, saj je baje na vrh najlepše stopiti prav ob sončnem vzhodu:)

Hora triglav v julskych alpach vencavolrab78
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Evita
Ž , 31 let
Mat
M , 50 let
Brane
M , 78 let
Katarina
Ž , 45 let
Gorazd
M , 48 let
Nazaj na blog
Preberi še
6101932 xl
Top novoletne destinacije: Slovenija
Svetlobne lu i4
Do najlepših božičnih sejmov z avtobusom 3
Adventin zagreb1
Top decembrski izlet: Advent v Zagrebu
00000030016 christmas market in vienna in front of the city hall oesterreich werbung viennaslide jpg 3275816
Do najlepših božičnih sejmov z avtobusom 2
Advent 3841 1 exact978w
Top novoletna mesta: Sosednje države
+