Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
IDEJE ZA OKTOBRSKI IZLET
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 05. oktober 2018

Jesen se še ni dobro začela, pa nas že razvaja s toplimi, pastelnimi barvami, v katere so ovita drevesa, vonjem po kostanju in zlatim oktobrskim soncem. Jesen je tako čudovit čas za razgiban popoldanski ali celodnevni izlet in danes predstavljamo nekaj od destinacij, ki vam bodo oktobrski dan še dodatno polepšale!

PETELINJE JEZERO

Najprej se odpravimo na skrivnosten konec Slovenije, ki ga obdajajo presihajoča jezera ter sto in ena bajka. Petelinje jezero leži v Pivški kotlini, vodo pridobiva iz reke Pivke, v njem pa ostane dolgo časa, tudi do pol leta. Ime je dobilo po divjem petelinu, ki je v okolici našel svoj dom, a ste tam dobrodošli tudi vi. Okoli jezera lahko na sončen dan uživamo na lesenih ležalnikih in se prepustimo domišliji narave.

Petelinje jezero 1
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Aleksander
M , 54 let
UTRDBA ČRNI KAL

Branje sledi, ki jih je pustila zgodovina, je za marsikoga zelo priljubljen hobi. Tudi mi jih puščamo za seboj, a so nam tiste od prej veliko bolj zanimive. Utrdba, ki je danes še posebej priljubljena med plezalci, tako spominja na čase vojskovanja Benečanov in Habsburžanov, še vedno pa je top lokacija za ujet vrhunski razgled na okolico. Predlog za podaljšanje izleta je raziskovanje vasice, kjer je posebna atrakcija nagnjen zvonik Svetega Valentina.

Crni kal 2 161420
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
JAMNIK

Nekatere slovenske destinacije so kot narejene za razglede in guštanje ob lepem dnevu. Včasih se zdi, kot da bi jih delali ročno, a se pod največje umetnine še vedno podpisuje narava. Cerkvica Svetega Primoža in Felicijana stoji na Jamniku, njena podoba pa je zaradi popolne lege že večkrat obšla svet in na tak način dobro predstavila Slovenijo. Top izbira za popoldanski izlet, kjer boste Gorenjsko in njene gore imeli kot na dlani.

Jamnik church
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
ŠKOLJČNA SIPINA

Ena najbolj posebnih idej za izlet pa je naslednja. Školjčna sipina, ali kot ji rečejo nekateri, pokopališče školjk, je edina pri nas, nahaja pa se na kratkem obalnem pasu v Ankaranu, malo naprej od Luke Koper. Zaradi umetnega poseganja v naravo in poglabljanja dna v Luki, je skozi čas na dan pogledalo široko školjčišče, ki ga lahko še vedno obiščemo. Med sprehodom po obali je med številnimi hišicami in lupinami moč najti tudi kakšne od redkih vrst.

Fotografija: Menard & Jack Russel

Pa0200281
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Silva
Ž , 64 let
Ana
Ž , 56 let
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+