Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
NAJLEPŠI JESENSKI POHODI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 10. oktober 2018

Fantastični smo ljudje. Ne glede na letni čas, mi se radi gibamo. Naj bo to poleti, ko zaradi temperatur vsaka ura aktivnostim na prostem ni prijazna, pozimi, ko vreme od nas pričakuje boljšo opremo ter spomladi in na jesen, ko so pohodi zaradi barvne palete morda še najlepši. In prav v današnjem blogu bomo skočili do zanimivih kotičkov Slovenije, kjer vas na poti do vrha čaka čudovit jesenski pohod.

SVETI PRIMOŽ NAD KAMNIKOM (826m)

Nekaj vrhov obstaja v Sloveniji, ki jih dobro poznamo vsi – ali smo jih že obiskali ali pa še ne. Sveti Primož nad Kamnikom je eden takih hribov, ki nas prijazno pozdravlja že od daleč in se pogleda nanj vedno razveselimo. S štartom iz Stahovice, kjer predlagamo, da pustite tudi svoj avtomobil, vam bo pot vzela uro umirjene hoje, na vrhu pa nas poleg lepega razgleda pričakata tudi dve zanimivi cerkvici in kapelica.

Fotografija: Vid Pogačnik

96 big
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Primož
M , 40 let
Irena
Ž , 58 let
KOKOŠ (674m)

Naslednji izlet nas bo odpeljal na Kras. Natančneje na mejo med Slovenijo in Italijo, kjer leži simpatičen hrib po imenu Kokoš. Na lep dan se z njega da občudovat pokrajine treh držav, Slovenijo, Hrvaško in Italijo, zaradi svoje lege pa ima Kokoš pestro zgodovino - eno takšno zgodbo pozna njegovo ime. Domačini so ga najprej imenovali Golina, nato Galina, Italijani, ki so po koncu prve svetovne vojne zavzeli območje, pa so mu v ime dodali še en »l« in dobili smo Gallino, ki v prevodu pomeni kokoš.

Screenshot 20180927 135832
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Maja
Ž , 53 let
KOČA NA KLEMENČI JAMI (1208m)

Logarska dolina je zakladnica dobrih izletov. Ena od najlepših dolin na naših koncih ne špara z romantičnimi vrhovi, zeleno naravo ter prikupnimi kočami in na Klemenškovi planini najdemo eno takšnih. S koče na Klemenči jami uživamo v čudovitem razgledu na Ojstrico, v bližini pa je narava za nas pripravila pravo presenečenje - nedaleč stran od koče raste najdebelejši macesen v Sloveniji. Najdemo ga, če nekaj minut hodimo v smeri Strelovca.

Koca na klemenci jami
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PLANINA NA POLJU (1530m)

Naša zadnja destinacija pa bo od današnjih tudi najvišja. Planina na Polju se nahaja v Julijskih Alpah, a pot do nje ni zahtevna. Primerna je za dnevni izlet, saj lahko v lepotah, ki nam jih ponuja, uživamo maksimalno dolgo. Na planini nas med drugim čaka studenec čiste vode, v pašni sezoni med sprehodom srečamo živino, izlet pa lahko podaljšamo na Krn.

Fotografija: Gea Go

Record field thumbnail ashx profile id luizem luz amp rid 32423 lay images amp size 1280 0 amp field id data amp offset field thumbnail offset amp center offset 0
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marija
Ž , 50 let
Bojan
M , 70 let
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+