Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NAJLEPŠI JESENSKI POHODI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 10. oktober 2018

Fantastični smo ljudje. Ne glede na letni čas, mi se radi gibamo. Naj bo to poleti, ko zaradi temperatur vsaka ura aktivnostim na prostem ni prijazna, pozimi, ko vreme od nas pričakuje boljšo opremo ter spomladi in na jesen, ko so pohodi zaradi barvne palete morda še najlepši. In prav v današnjem blogu bomo skočili do zanimivih kotičkov Slovenije, kjer vas na poti do vrha čaka čudovit jesenski pohod.

SVETI PRIMOŽ NAD KAMNIKOM (826m)

Nekaj vrhov obstaja v Sloveniji, ki jih dobro poznamo vsi – ali smo jih že obiskali ali pa še ne. Sveti Primož nad Kamnikom je eden takih hribov, ki nas prijazno pozdravlja že od daleč in se pogleda nanj vedno razveselimo. S štartom iz Stahovice, kjer predlagamo, da pustite tudi svoj avtomobil, vam bo pot vzela uro umirjene hoje, na vrhu pa nas poleg lepega razgleda pričakata tudi dve zanimivi cerkvici in kapelica.

Fotografija: Vid Pogačnik

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Irena
Ž , 62 let
Primož
M , 44 let
KOKOŠ (674m)

Naslednji izlet nas bo odpeljal na Kras. Natančneje na mejo med Slovenijo in Italijo, kjer leži simpatičen hrib po imenu Kokoš. Na lep dan se z njega da občudovat pokrajine treh držav, Slovenijo, Hrvaško in Italijo, zaradi svoje lege pa ima Kokoš pestro zgodovino - eno takšno zgodbo pozna njegovo ime. Domačini so ga najprej imenovali Golina, nato Galina, Italijani, ki so po koncu prve svetovne vojne zavzeli območje, pa so mu v ime dodali še en »l« in dobili smo Gallino, ki v prevodu pomeni kokoš.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KOČA NA KLEMENČI JAMI (1208m)

Logarska dolina je zakladnica dobrih izletov. Ena od najlepših dolin na naših koncih ne špara z romantičnimi vrhovi, zeleno naravo ter prikupnimi kočami in na Klemenškovi planini najdemo eno takšnih. S koče na Klemenči jami uživamo v čudovitem razgledu na Ojstrico, v bližini pa je narava za nas pripravila pravo presenečenje - nedaleč stran od koče raste najdebelejši macesen v Sloveniji. Najdemo ga, če nekaj minut hodimo v smeri Strelovca.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PLANINA NA POLJU (1530m)

Naša zadnja destinacija pa bo od današnjih tudi najvišja. Planina na Polju se nahaja v Julijskih Alpah, a pot do nje ni zahtevna. Primerna je za dnevni izlet, saj lahko v lepotah, ki nam jih ponuja, uživamo maksimalno dolgo. Na planini nas med drugim čaka studenec čiste vode, v pašni sezoni med sprehodom srečamo živino, izlet pa lahko podaljšamo na Krn.

Fotografija: Gea Go

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marija
Ž , 54 let
Bojan
M , 74 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+