Woman black
#topdružba majice
GORE V BLIŽINI TRIGLAVA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 16. oktober 2018

Ne samo, da je najvišji vrh Slovenije in Julijskih Alp, Triglav je tudi najbolj obiskana slovenska gora. Prav tale jesenski čas je med drugim najbolj priljubljen za skok na očaka in čeprav ga radi obiščemo, včasih zahrepenimo po manj znanih vrhovih. V današnjem blogu vam tako predstavljamo štiri dvatisočake v bližini Triglava, ki vam bodo vzbudili željo po planinarjenju, hkrati pa bo pot do njih bolj mirna.

GLAVA V ZAPLANJI (2556m)

Najprej se na vzpon odpravljamo do Glave v Zaplanji. Eden izmed najvišjih vrhov v Sloveniji ponuja poseben pogled na Triglav, saj goro najdemo v njegovi neposredni bližini, poleg razgled pa nosi tudi zanimivo zgodbo. Nekaj metrov pod vrhom najdemo ruševine zgradbe, ki se ji reče »morbegna«. Spominjajo na čas med obema svetovnima vojnama, ko je to območje pripadalo Italiji, danes pa vojaška utrdba nudi zasilno zatočišče med gorskimi neurji in je vsekakor vredna ogleda.

394426
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Irena
Ž , 55 let
VRH SNEŽNE KONTE (2342m)

Eno od najbolj znanih mest, ki ga povezujemo s Triglavom, je koča na Kredarici. Za marsikoga le ta predstavlja priljubljeno izhodišče do naše najvišje gore, a če se obrnemo v njeni jugovzhodni smeri, opazimo Vrh Snežne konte. 2342 metrov visoka gora nam bo za vzpon vzela približno 5 ur, nagradila pa z lepim razgledom na sosednjo Kredarico in tudi ostale vrhove v bližini.

Preview
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Milena
Ž , 54 let
MALI TRIGLAV (2725m)

Vsak pozna odgovor na vprašanje, katera je najvišja slovenska gora. Tudi to, da je Škrlatica druga po vrsti, ve veliko ljudi, malo manj pa bi jih verjetno znalo povedati, katera gora je tretja na tej lestvici. Pravilen odgovor bi bil Mali Triglav. Leži v glavnem grebenu Triglava, a si ga za končni cilj izbere le malokdo. Kot si lahko predstavljamo, pa z njega uživamo v čudovitem razgledu na vrhove v okolici, med drugim tudi na našega najvišjega.

Fotografija: Bocko PIx

4789840616 d48ec68507 b
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
BEGUNJSKI VRH(2461m)

Čisto na koncu pa se bomo odpravili ujet enega najlepših razgledov v osrčju Julijskih Alp. Begunjski vrh nam ponuja pogled, kot da bi vse dvatisočake v bližini imeli na dlani. Dobro lahko opazujemo dolino Vrat, zelo lepo pa se vidi tudi na Triglav. Vzpon nam bo vzel od pet do šest ur.

Fotografija: PD Matica

Spust z cmira ter razgled na begunjski vrh levo in triglav desno
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Primož
M , 40 let
Nazaj na blog
Preberi še
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
Wr spd
Najboljši vikend dogodki
+