Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
VSE KOLESARSKE POTI PO LJUBLJANI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 20. oktober 2018

Vsako mesto na svetu ima svoj čar. Ali je to arhitektura, ki nas popelje nazaj v čas, vonjave dreves in morja v bližini ali pa energija ljudi, ki se prepleta med kavarnami in ulicami. Vsako mesto ima svoj čar in eden od najlepših načinov, da ga doživimo, je z vožnjo na kolesu. Ljubljana, ki je kolesarjenju prijazno mesto, svoje čare tako pusti odkriti skozi štiri urejene kolesarske poti, ki jih bomo spoznali danes. Usedi se na kolo in v Semaforum družbi spoznaj Ljubljano malo drugače!:)

PLEČNIKOVA POT (14km)

Še vedno velikokrat slišimo izraz »Plečnikova Ljubljana« in le kako ne bi. Arhitekt je svoja najlepša dela pustil prestolnici, kjer jih občudujemo še danes. Plečnikova pot je tako 14 kilometrov dolga, označena kolesarska steza, ki nas s štartom na Prešernovem trgu popelje mimo vseh arhitektovih stvaritev v Trnovem, Tivoliju, mimo Žal in nazaj v središče mesta.

Bicikelj kristjan zontar
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GOZDNA POT (7km)

Pred katerimkoli drugim nazivom, je Ljubljana najprej zelena. Od ogromnega števila mestnih parkov, zelenic in travnikov med naselji, pa do mestnih pljuč, Tivolija in Rožnika, Ljubljana je brez dvoma zelena prestolnica. Gozdna pot nas tako pelje prav skozi najbolj gozdnate dele mesta, in nas na 7 kilometrov dolgi označeni stezi, s štartom v Tivoliju, odpelje po Večni poti mimo živalskega vrta in Mosteca ter ob Koseškem bajerju nazaj do pljuč Ljubljane.

Tivoli park 3 b jakse s
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
POT SPOMINOV IN TOVARIŠTVA (32km)

Naslednja pot pa nas ne bo odpeljala samo okoli mesta, temveč tudi v njegovo zgodovino. Ljubljana je bila med časom druge svetovne vojne okupirana in ta čas obdana z žico. Danes je po tej poti žice urejena »Pot spominov in tovarištva«, peščena steza, zelo priljubljena med sprehajalci, tekači in tudi kolesarji. Obdaja nekdanje območje mesta in služi tako v rekreativne, kot tudi poučne namene.

Pst 1 m budnar
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
OBVODNA POT (12km)

Ljubljana pa je poleg tega, da je Plečnikova in zelena, tudi mesto mostov. Kar nekaj jih znamo našteti, še vedno pa se kje skriva kakšen, ki ga morda še nismo prečkali. Vse njih povezuje reka Ljubljanica, katere strugo bolje spoznamo na obvodni poti. Označena kolesarska steza je dolga 12 kilometrov, s štarta pri Fužinskem gradu kolesarimo ob nabrežju skozi Štepanjsko naselje in Kodeljevo vse do končnega cilja, Špice.

Tematske kolesarske poti
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+