Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
OKTOBRSKI SEMAFORUM IZLET: UKANC
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 26. oktober 2018

Niti ni težko verjeti, a vseeno je lepo prebrati: Eden izmed svetovnih potovalnih portalov, je med top predloge za jesensko potovanje uvrstil mali slovenski kraj Ukanc pri Bohinjskem jezeru. Zakaj, smo se odločili preverit v današnjem blogu. Napolni nahrbtnik in poišči družbo na Semaforumu, odpravljamo se na obalo Bohinjskega jezera!:)

O UKANCU

Ukanc je vas, ki leži na zahodni obali Bohinjskega jezera in je tako odmaknjena, da bi se lahko reklo, da leži na koncu sveta. No, vsaj ljudje so nekoč tako mislili in tako je kraj tudi dobil ime – Ukanc ali v koncu, odmaknjen od vsega, predvsem sveta, na njegovem koncu torej:) Danes temu seveda ni tako, v vasi najdemo simpatičen kamp, hotel in veliko počitniških hišk. Kot znamenitost lahko obiščemo vojaško pokopališče iz časov prve svetovne vojne, zelo blizu pa je tudi nihalka, ki pelje na Vogel.

Triglav national park
KAJ POČETI V UKANCU

Sedaj, ko poznamo nekaj krajevne zgodovine, lahko raziščemo tudi njegovo okolico. Poleg turističnih zgradb in kulinarične ponudbe lahko uživamo predvsem v naravi. V okolici je speljanih veliko pešpoti, ena od najlepših nas bo pripeljala do mostu čez potok Savica. Očara nas tudi pogled na miniaturno pristanišče, koder se zasidra turistična ladjica, hoja ob Bohinjskem jezeru pa je top odločitev za napolnit pljuča s svežim zrakom.

1200px vogel4
SLAP SAVICA

Poleg največjega slovenskega jezera pa se v Ukancu skriva še ena naravna posebnost Slovenije. Slap Savica je eden najlepših in najbolj obiskanih pri nas in če se boste mudili na tem koncu, ga morate obiskat. Izhodišče je pri domu Savica ali hotelu Zlatorog, od obeh pa do vznožja slapu vodi prijetna pot, ki vam bo vzela približno eno uro hoje. Če se ga odločite obiskat, nam na FB nujno pošljite kakšno fotko:)

Cascada slap savica
GREMO SKUPAJ V UKANC

Slovenija, dežela čudovitih destinacij, katere pa imajo vse nekaj skupnega: majhnost in ličnost. Ukanc je čudovit kraj, ki nam služi za izhodišče do največjih lepot pri nas – izleta do Slapu Savica, skoka na Vogel in sprehoda ob obali Bohinjskega jezera. Izberite jesenski čas za obisk tega kraja, s seboj pa le vzemite top Semaforum družbo!

P036yklw
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
An Dre Ja
Ž , 48 let
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+