Woman black
#topdružba majice
TOP NOVEMBRSKI IZLET: GORIŠKA BRDA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 13. november 2018

En, dva, tri, tiho čas beži. Kar naenkrat, pa je mimo že skoraj polovica novembra, zato se dajmo, še predno nas dohiti najbolj vesel mesec v letu, odpraviti na top jesenski izlet. In ker zadnje dni uživamo v nenavadno toplem vremenu, bodo naša destinacija Goriška Brda. Kaj vse se tam splača pogledat, si preberimo zdaj!:)

ŠMARTNO V GORIŠKIH BRDIH

Nikjer ne bomo bolj v centru Brd, kot v Šmartnem. Slikovita vasica leži prav v središču njih, kar sporoča že od daleč. Šmartno je kraj, okoli katerega stoji obzidje, ki pripoveduje o tem, da je bila vasica nekoč pomembno strateško mesto v vojni med Habsburžani in Benečani. Danes nas za obzidjem čaka očarljiv sprehod po ozkih ulicah, mimo starodavnih stavb, vse do Briške in slikarske hiše, obeh vrednih ogleda.

Smartno goriska brda
NARAVNI MOST KRČNIK

Da so Goriška Brda resnično naravna posebnost, se bomo prepričali z obiskom kotlin na Kožbanjščku. Ta potok je izdolbel ene od najlepših pri nas, posebno lepoto jim dajejo trije tolmuni. Malo nad njimi pa nas čaka še eno čudovito delo narave – korita Krčnik. Na sprehodu po njih bomo naleteli na geografsko posebnost, naravni most, ki velja za najlepšega te vrste v Sloveniji.

Foto: GeoGo

Record field thumbnail
RAZGLEDNI STOLP GONJAČE

Ko smo srce Brd in njihov naravni zaklad že obiskali, pa je prav, da si vse skupaj ogledamo še od daleč. Kot na dlani bomo celotna Brda imeli, če se odpravimo na Mejnik, hrib nad vasjo Gonjače. Tam nas čaka ena od turistično najbolj prepoznavnih stvari pri nas in sicer 23 metrov visok razgledni stolp, na katerega vodi 144 stopnic. Top Instagram fotka zagotovljena!:)

Foto: GeoGo

Record field thumbnail 1
GREMO SKUPAJ V GORIŠKA BRDA

Poleg naštetih stvari, pa Brda ponujajo še mnogo več. Od prave lokalne kuhinje, do skritih kotičkov v naravi, prav vse lahko spoznate na top novembrskem izletu v Semaforum družbi. Poiščite si družbo in se do enega najlepših koncev v Sloveniji odpravite skupaj!

Goriska brda
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marjan
M , 41 let
ToNe
M , 50 let
Tasha
Ž , 53 let
Nazaj na blog
Preberi še
53e8d003 fa00 4722 8229 20c05bfa64d2 seve preview
Najboljši koncerti, ki jih ne smeš zamuditi
1485333100161
Top Semaforum izlet: Slap Peričnik
Radovna1
Najlepša drsališča na Gorenjskem
79085318
Kam za podaljšan februarski vikend?
12173755
Top Semaforum hrib: Blegoš
+