Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP NOVOLETNA MESTA: SOSEDNJE DRŽAVE
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 06. december 2018

Dve vprašanji vsak od nas dobi vsako leto - kam greš na morje in kje boš za novo leto. Zdajle smo v času za slednjega! Veliko stvari je na voljo in ker se ni vedno lahko odločit, vam na Semaforum blogu pomagamo s top predlogi za najdaljšo noč v letu. Ker pa je še bolj pomembno, da ste takrat v dobri družbi, lahko na Semaforumu spoznate tudi to! Tokrat se odpravljamo na najbolj zanimive lokacije k sosedom:)

BLATNO JEZERO

Ponavadi odštevanje do polnoči povezujemo z ognjemetom, velikim številom ljudi in ogromno dogajanja naokoli, a ker včasih ljudje rabimo prav nasprotno, danes začenjamo s čisto mirnim predlogom. Blatno jezero se nahaja dobro uro vožnje od slovensko-madžarske meje in nudi pravi raj za ljubitelje narave. K najemu vabijo koče ob jezeru, ob njem najdete veliko stojnic z okraski, tradicionalnim in baje najboljšim kuhanim vinom, če pa temperatura pade hudo pod ničlo, se po jezeru da tudi drsat:)

Advent 3841 1 exact978w
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
CELOVEC

Prestolnico Koroške radi obiščemo iz vsaj dveh razlogov – je relativno blizu Slovenije in za torej kratek čas vožnje popolnoma zamenjamo okolico. V Celovcu nas bo očarala novoletna okrasitev okoli Vrbskega jezera, še bolj čaroben je ta čas obisk Minimundusa, dan pred silvestrovim, 30.12., pa lahko tam ujamemo prav poseben običaj. Kmečko novo leto se odvija na »Neuer Platz«, kjer lahko uživamo v tradicionalni lokalni hrani in veliko »šnopca«:)

Csm 9c77dec1 dcf5 4d83 bfb4 37a5bad9ffd8 ae87719322
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PULA

Lepo pa ni le ob obali jezera, ampak tudi ob morju. Čisto na konec Istrskega polotoka nas za novo leto vabi Pula, starodavno mesto, ki bo tudi letos takrat nekaj posebnega. Na »Forumu« bo poskrbljeno za veliko glasbe in dogajanja, med drugim bo igrala skupina »Crvena Jabuka«, dočakati novo leto ob vonju morju, pa je itak nekaj najlepšega.

51ec3d63ee609
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
RIM

Nazadnje pa vas vabimo še najdlje – v sosednjo prestolnico, Rim. Velemesto na Apeninskem polotoku je najlažje opisati z znano mislijo, da vse poti vodijo v Rim. Vsak lahko tam najde nekaj zase in se za nekaj dni prepusti italijanskemu šarmu, tradicionalno pa se bo pred polnočjo največ dogajalo na »Circus Maximus«.

349 635610663864724370
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+