Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP SEMAFORUM HRIB – ZAJAMNIKI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. januar 2019

Ena od Semaforum novoletnih zaobljub je, da bomo skupaj še več hodili v hribe. Gore obožujemo, zato se nam zdi, da bo tale predlog še kako dobro sprejet. Za danes smo si izbrali priljubljeno planino Zajamniki, ki s svojo naravo navdušuje v vseh letnih časih. Si za? Potem se na koncu »pridruži aktivnosti«, da se bomo na Zajamnike odpravili skupaj!:)

O ZAJAMNIKIH

Planina Zajamniki se nahaja na Pokljuki in sicer na njenem zahodnem delu. In ne samo to, njena lega je prav na robu Pokljuke, kar nam omogoča fantastičen pogled na Julijske Alpe pred nami. Najlepši je razgled na Tošč, Veliki Draški vrh, Mišelj in Debeli vrh, v ozadju pa opazimo tudi Triglav.

Foto: Živi za danes

Dsc03899 planina v soncu small 1170x780
POSEBNOSTI

Najbolj so Zajamniki priljubljeni med vikendi, tako da če bomo izbrali katerikoli dan med tednom, bomo na planini uživali v še več miru. Ne glede na priljubljenost pa nas Zajamniki očarajo s svojim pastirskim izgledom, ki je še vedno pristen. Najbolj nas bo prevzel prav pogled na pastirsko ulico, stane, ki stojijo eden za drugim.

Foto: Matjaž Corel

X3a0105
PRISTOP

Izlet na Zajamnike ni zahteven, saj vzponov in spustov praktično ni. Od Rudnega polja, kjer parkiramo avtomobil, nam bo pot vzela približno uro in pol, v tem letnem času pa nagradila še s pravo zimsko pravljico. Če želimo izlet podaljšat, se lahko odpravimo tudi na ostale planine na Pokljuki, Uskovnico, Praprotnico in Šeh planino.

Foto: Ana Pogačar

130210 zajamniki 37 p m
SKUPAJ NA ZAJAMNIKE

Za dodatno mero zabave predlagamo, da s seboj vzamete krplje in tako zimo doživite, kot je treba. Na Semaforumu obožujemo naravo in dobre predloge za pohod, tako da, če te mika izlet na Zajamnike, klikni na spodnji gumb, se pridruži aktivnosti in najdi top družbo, s katero se boste na tale izlet odpravili skupaj:)

Krpljanje pokljuka
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Moni
Ž , 31 let
Simon
M , 44 let
Špela
Ž , 51 let
Marta
Ž , 55 let
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+