Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM HRIB – ZAJAMNIKI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. januar 2019

Ena od Semaforum novoletnih zaobljub je, da bomo skupaj še več hodili v hribe. Gore obožujemo, zato se nam zdi, da bo tale predlog še kako dobro sprejet. Za danes smo si izbrali priljubljeno planino Zajamniki, ki s svojo naravo navdušuje v vseh letnih časih. Si za? Potem se na koncu »pridruži aktivnosti«, da se bomo na Zajamnike odpravili skupaj!:)

O ZAJAMNIKIH

Planina Zajamniki se nahaja na Pokljuki in sicer na njenem zahodnem delu. In ne samo to, njena lega je prav na robu Pokljuke, kar nam omogoča fantastičen pogled na Julijske Alpe pred nami. Najlepši je razgled na Tošč, Veliki Draški vrh, Mišelj in Debeli vrh, v ozadju pa opazimo tudi Triglav.

Foto: Živi za danes

POSEBNOSTI

Najbolj so Zajamniki priljubljeni med vikendi, tako da če bomo izbrali katerikoli dan med tednom, bomo na planini uživali v še več miru. Ne glede na priljubljenost pa nas Zajamniki očarajo s svojim pastirskim izgledom, ki je še vedno pristen. Najbolj nas bo prevzel prav pogled na pastirsko ulico, stane, ki stojijo eden za drugim.

Foto: Matjaž Corel

PRISTOP

Izlet na Zajamnike ni zahteven, saj vzponov in spustov praktično ni. Od Rudnega polja, kjer parkiramo avtomobil, nam bo pot vzela približno uro in pol, v tem letnem času pa nagradila še s pravo zimsko pravljico. Če želimo izlet podaljšat, se lahko odpravimo tudi na ostale planine na Pokljuki, Uskovnico, Praprotnico in Šeh planino.

Foto: Ana Pogačar

SKUPAJ NA ZAJAMNIKE

Za dodatno mero zabave predlagamo, da s seboj vzamete krplje in tako zimo doživite, kot je treba. Na Semaforumu obožujemo naravo in dobre predloge za pohod, tako da, če te mika izlet na Zajamnike, klikni na spodnji gumb, se pridruži aktivnosti in najdi top družbo, s katero se boste na tale izlet odpravili skupaj:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Moni
Ž , 35 let
Simon
M , 48 let
Špela
Ž , 55 let
Marta
Ž , 59 let
Gregi
M , 46 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+