Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: BAD KLEINKIRCHHEIM
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 10. januar 2019

Januar veliko ljudi izbere za potovanje. Nekateri od vas zato, da v tople kraje pobegnete od nizkih temperatur, drugi ravno obratno in zimo izkoristite v polnem zamahu - kar bomo danes storili tudi mi. V Semaforum blogu vas vabimo na potovanje čez mejo, do prikupnega avstrijskega mesteca, Bad Kleinkirchheim.

MALO O KRAJU

Bad Kleinkirchheim je mestece na avstrijskem Koroškem, malo naprej od Beljaka in približno uro vožnje od Karavank. Leži na 1,087m nadmorske višine in je bilo v preteklosti znano predvsem kot mesto z močno agrikulturo, kar pa danes ne drži več. Bad Kleinkirchheim je termalno središče Koroške, kar ugotovimo že iz imena - Bad, po nemško kopel - še bolj priljubljeno pa je med Slovenci zaradi super smučišč,

SMUČANJE

Bad Kleinkirchheim ponuja več kot 100km smučarskih prog, ob katerih so speljane številne sodobne žičnice. Uživamo v kilometrskih stezah za tek na smučeh in krpljanje ali pa le v pohodih po neokrnjeni zimski pravljici. Poskrbljeno je za otroško smučanje, izposojo smuči in šolo smučanja, a to še ni vse - mesto je ponosno na prav posebno zgodbo. Namreč, prav iz Bad Kleinkirchheima prihaja veliko ime smučanja, Franz Klammer.

KAJ SE ŠE SPLAČA POGLEDATI

Poleg vsega, kar si želi pravi smučarski navdušenec, pa ima Bad Kleinkirchheim tudi nekaj, s čimer upraviči izvor svojega imena. No, ne samo nekaj, tu najdete pravi alpski wellness s številnimi savnami, bazeni in masažami. Čas v mestu lahko izkoristite tudi za zimski pohod po čudoviti naravi okoli in se odpravite do prisrčne vasice St. Oswald ali do jezera Falkertsee.

SKUPAJ V BAD KLEINKIRCHHEIM

Bad Kleinkirchheim ima poseben čar pozimi, zato se ga takrat najbolj splača obiskat. Pridruži se aktivnosti, organiziraj izlet in se v top Semaforum družbi odpravi v smučarski raj.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Melita
Ž , 34 let
Joze
M , 57 let
natasa
Ž , 50 let
Tomaz
M , 43 let
natasa
Ž , 50 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+