Woman black
#topdružba majice
TOP SEMAFORUM HRIB: NANOS
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 25. januar 2019

Na polno uživamo v zimi in vsemu, kar nam ta čas najbolj sede – gretje pred kaminom, kepanje in sprehod po beli naravi. Pred nami je vikend in če ga želite izkoristiti z dobrim vzponom, imamo za vas top predlog. Odpeljite se po primorski avtocesti do vznožja in povzpnite na vrh lepotca, ki nas prav po njej vsakič spremlja na poti do morja. Danes gremo na Nanos!

NANOS

Ko se iz smeri Ljubljane in vzhodne Slovenije odpravljamo na obalo, je Nanos tista prva točka, ob kateri si rečemo, no, zdaj smo pa že blizu. In po svoje je to tudi res. Nanos geografsko ločuje Primorsko od celinske Slovenije in nas tako prvi pozdravi na poti do morja. Najvišji vrh te kraške planote je s 1313m nadmorske višine Suhi vrh, skriva pa Nanos še marsikaj zanimivega.

Foto: Matej Zalar

Nanos dsc 3204
KOČA IN ODDAJNIK

Najbolj znan pogled na Nanos je seveda tisti s primorske avtoceste in ta vrh na južnem delu planote se imenuje Pleša. Le malce stran od njega nas toplo pozdravi Vojkova koča, ki je v zimskem času odprta ob koncih tedna. Še ena značilnost Nanosa pa so njegovi oddajniki, kateri se nahajajo v neposredni bližini koče.

Foto: Ivan Pepelnjak

Img 20190125 081416
RAZGLEDI V BLIŽINI

Kot lahko sklepamo sami, če je že razgled na Nanos tako markanten, je lahko pogled z njega le še toliko lepši. Če stojimo pri Vojkovi koči, uživamo v pogledu na čudovit Tržaški zaliv, opazujemo lahko vrhove, kot so Vremščica, Snežnik, Čaven in Slavnik, pred nami pa se odpre tudi Postojnska kotlina. Če se odpravimo do najvišjega, Suhega vrha, in ujamemo še lepo vreme, pa lahko občudujemo tudi Julijske Alpe.

Foto: Matej Zalar

Nanos dsc 3233
GREMO SKUPAJ NA NANOS

Nanos nas očara v vseh letnih časih in nekaj posebnega je tudi pozimi. Izlet lahko podaljšamo z raziskovanjem krajinskega parka, v katerega je planota vključena in se odpravimo naprej po čudoviti Vipavski dolini. Predlagamo, da na Semaforumu najdeš družbo in skupaj organizirate izlet na Nanos!

56e7eae21d67a
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Zdenka
Ž , 65 let
Denise
Ž , 57 let
Primož
M , 40 let
Robert
M , 47 let
Nazaj na blog
Preberi še
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
Wr spd
Najboljši vikend dogodki
+