Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NAJLEPŠA DRSALIŠČA NA GORENJSKEM
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 11. februar 2019

Zima je resnično vsako leto drugačna, enkrat močnejša, drugič bolj blaga, vseeno pa velja, da nekateri kraji v Sloveniji zimo vsakič uživajo v polnosti. To recimo lahko rečemo za Gorenjsko, ki vedno sije v pravi zimski pravljici. Tako se tudi danes odpravljamo tja in sicer odkrit najlepša drsališča. Pred izletom pa je vseeno najbolje preverit, kakšno je trenutno stanje drsališča in se tja odpravit s previdnostjo in, ker je to narava, na lastno odgovornost.

JEZERO KREDA

Najprej se bomo ustavili v Triglavskem narodnem parku. V osemdesetih so na tem območju kopali kredo, po kateri je jezero dobilo ime. Danes je jezero Kreda priljubljen kraj tako pozimi, kot tudi poleti, saj je za športne aktivnosti primerno v obeh letnih časih. Morda še malce bolj pozimi, saj jezero globoko zamrzne in tako nudi primeren prostor za drsanje, poleti pa je voda precej motna in tako ne najbolj varna za plavanje.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
RAČJE JEZERO

Naša naslednja postaja na izletu po najlepših drsališčih na Gorenjskem bo Račje jezero. Le to se skriva v Udin borštu pri Naklem, ki je ena najstarejših ledeniških tras pri nas. Domačini na jezeru radi drsajo in igrajo hokej, če so temperature le dovolj nizke, da jezero dobro zamrzne.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Mateja
Ž , 50 let
JEZERO JASNA

Če smo do zdaj obiskali manjše lokacije, ki so očem javnosti bolj ali manj skrite, zdajle skočimo do prave in veličastne zimske kulise. Jezero Jasna dobro poznamo in imamo radi vsi, saj nas njegova spektakularna okolica navdušuje skozi vso leto. Pozimi pa je tu še posebej čarobno, saj jezero zamrzne in nudi nepozabno drsalno izkušnjo.

Foto: Matjaž Sušnik

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
JEZERSKO

In če smo že pri veličastnih drsalnih izletih, dajmo v tem stilu tudi zaključiti tale blog. Zadnja postaja nas bo pripeljala na Jezersko, eno najlepših pokrajin pri nas, ki se v tem delu leta spremeni v pravo zimsko pravljico. Žal čudovito Planšarsko jezero trenutno ni zamrznjeno, je pa poleg njega urejeno veliko umetno drsališče, ki je obiskovalcem namenjeno brezplačno in nudi dah-jemajočo gorsko kuliso okoli.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+