Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NAJLEPŠI VRHOVI V ZASAVJU
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 09. junij 2019

Večina zunanjih aktivnosti je vezana na sončno in suho vreme. In končno se lahko ozremo naprej, dolgo deževno obdobje pustimo za seboj in pričnemo s planiranjem vseh svojih najljubših športov in izletov. Tudi na Semaforumu je vedno bolj živahno, zato je tako razpoložen tudi današnji blog. Pojdimo na živahen izlet po najlepših vrhovih Zasavja!

JAVOR (1132m)

Začenjamo z vrhom, ki čudovito ime nosi po gozdovih, ki rastejo v njegovi okolici. Javor je 1132m visok hrib, najdemo pa ga na relaciji med Sveto planino in Kisovcem. V njegovem imenu pa se prav tako skriva razlog, zakaj z vrha ni razgleda - namreč, gozd je tako bogat, da vzame vsako možnost za pogled po dolini. A pazite to, človek se vedno znajde in se je tudi v tej situaciji. Le par minut hoje nas pripelje do nekdanje vlečnice, odkoder pa nam je na voljo nepozaben pogled naokoli. Primeren izlet za dnevni pohod v lepem vremenu.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Naca
Ž , 54 let
ČEMŠENIŠKA PLANINA

V Sloveniji se lahko pohvalimo z veliko neokrnjene narave in med to spada tudi ogromno planin, ki skozi celo leto privabijo marsikoga. Čemšeniška planina je ena od teh, saj imamo za obisk veliko razlogov. Najprej nas tja privabi fantastičen razgled, ki se razprostira proti vsem znanim Zasavskim vrhovom, pa tudi dlje od njih. Če je vremo jasno in nebo čisto, lahko ujamemo tudi Nanos, Snežnik in Krim. Poleg naravnih posebnosti je poskrbljeno tudi za kočo, odkoder ves ta razgled tudi občudujemo. Za vse, ki pa želite izlet podaljšat, se lahko odpravite na sam vrh planine in sicer na Črni vrh. Ta se dviga 1204m visoko, a zaradi gozdov okoli razgleda ni.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
MARUŠA
Ž , 37 let
MRZLICA (1122m)

Semaforum blog ti ne samo pomaga z idejo za izlet, temveč ti zanj zritha tudi družbo. In verjamemo, da je Mrzlica super predlog za sončno popoldne v top Semaforum družbi. Gre za enega najbolj priljubljenih, če ne kar najbolj obiskanih vrhov v Zasavju, Mrzlico imajo namreč radi tako domačini, kot ljudje iz cele Slovenije. Na planoti vas čaka dobro opremljena koča, na samem vrhu pa tudi razgledna plošča, s pomočjo katere še lažje ugotovimo, kaj vse nam razkriva bogat razgled, ki nas čaka na Mrzlici.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KUM (1220m)

Za konec današnjega bloga pa smo vam prihranili najvišjega. Kum je najvišji vrh Zasavja, saj se nad morjem dviga kar 1220m visoko. Zaradi te svoje lastnosti se ga je prijel kar vzdevek "Zasavski Triglav". Vzpon je seveda bistveno enostavnejši in krajši, kot na njegovega Julijskega kolega, saj vam bo vzel le manj kot uro. A ne glede na to, vas na vrhu čaka bogata nagrada in sicer lep razgled, daleč naokoli, tudi do Julijcev in Karavank. Na vrhu najdete še kočo in cerkev, tako da je izlet na "Zasavski Triglav" odlična izbira za te dni!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+