Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
VRHUNSKI POHODI V SLOVENIJI, ZA KATERE MORAŠ SLIŠATI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 11. september 2019

Pohodniki, pohodnice ter vsi ostali, navdušeni nad aktivnostmi v naravi, lepo pozdravljeni! V današnjem blogu boste našli dovolj predlogov, kako aktivno in v zavetju gora preživeti tale september. Pomembno je, da čas preživljamo kvalitetno in v naravi, delamo nepozabne spomine in raziskujemo domačo Slovenijo. Ko ti katera od aktivnosti ustreza, pošlji sporočilo uporabniku in se dogovorita za skupni izlet!

STOL (2236m)

Današnji blog začenjamo visoko, pravzaprav na najvišji točki Karavank. Stol je visok 2236 metrov in s to višino ga ne prekaša noben vrh v Karavankah. Navkljub temu pa vzpon nanj ni med najbolj zahtevnimi, zato k pohodu vabi širši krog ljudi. Za skok nanj se je odločil Tomi, ki se na Stol odpravlja v petek.

https://www.semaforum.si/posts/15777

Foto: Majda G., Jelenkamen

S klikom na gumb spodaj se bo poslalo sporočilo osebi, ki išče družbo za opisano aktivnost.
STORŽIČ (2132m)

Če smo že začeli z dvatisočaki, pa dajmo z njimi tudi nadaljevati. Storžič se dviga 2132 metrov visoko, kar ne uspeva nobeni drugi gori v zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp, tako da bo tudi pohod nanj rekorden. Vzpon nanj ponavadi traja dobre tri ure in moramo biti nanj seveda dobro pripravljeni, tako z opremo, kot tudi s kondicijo. Žiga se na vzpon odpravlja v petek in te vabi, da se mu pridružiš - to lahko storiš z enim klikom na gumb!

https://www.semaforum.si/posts/15767

TRDINOV VRH (1178m)

Današnji blog je rekorden in nas pelje po čudovitih vrhovih Slovenije, vsak od njih pa je v svoji okolici najvišji - tudi naslednji. Gorjanci sicer po višini niso znani in so primerni za marsikatero prosto aktivnost, vseeno pa nekaj dobrega vzpona ponuja Trdinov vrh. Najvišji hrib Gorjancev leži na nadmorski višini 1178 metrov, Aleš pa pravi, da je pot do njega še bolj zanimiva, če jo pretečemo. Oglasi se mu in se do Trdinovega vrha na Gorjancih odpravite, torej, odtecita, skupaj!

https://www.semaforum.si/posts/15769

ŠOTORJENJE

Najbolj zanimivo aktivnost pa smo prihranili za konec. Denis je dobil vrhunsko idejo in se leži konec septembra odpravit na šotorjenje. Gorske doline Karavank so resnično super primerne za to, da se vso lepoto, kar jo narava ponuja, doživi na čisto drugačen način. Če tudi tebi diši tale pustolovščina in že dolgo časa nisi spal na prostem, pusti Denisu sporočilo in se ob naslednji vikend priložnosti na izlet odpravite skupaj.

https://www.semaforum.si/posts/15760

Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+