Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: RIBNIŠKO POHORJE
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 04. oktober 2019

Uau, v kakšni jeseni uživamo v Sloveniji! Čudovit je prehod poletja v hladnejše dni, ko to lahko opazujemo ob prijetnem vremenu, soncu in pisanih barvah krošenj. Taki dnevi so kot nalašč za izkoriščanje vsake sončne svetlobe in potepanja zunaj. Zato smo danes na Semaforumu izbrali eno čudovito slovensko destinacijo, ki je prav zdaj zelo vredna obiska. Pridite, gremo raziskovat Ribniško Pohorje!

RIBNIŠKO JEZERO

Vsak, ki sliši "Ribniško Pohorje", se verjetno najprej spomni na prizor izjemno lepega Ribniškega jezera. Le malokdo pa ve, da v bistvu ne gre za pravo jezero, temveč neko vrsto barja, ki se napaja le s pomočjo deževnice. Jezero se nahaja na 1490 metrih nadmorske višine, za izhodišče pa nam služi Ribniška koča, kamor se odpravimo zdaj.

RIBNIŠKA KOČA

Na Pohorju je veliko dobrih točk za krasen razgled, le malo njih pa ponuja takšnega, kot Ribniška koča, zato je tudi dobila vzdevek, Kraljica Pohorja. Postavljena je na 1507 metrih višine in nam s tega mesta ponuja nepozaben razgled na Jezerski vrh, greben Pohorja in del Dravske doline z Mariborom, na Črni vrh in Veliko Kopo, ter celo na samo vasico Ribnica na Pohorju in skoraj vso pogorje Kozjaka. Kot rečeno, Ribniška koča nam služi kot izhodišče za Ribniško jezero, ki ga bomo dosegli v približno pol ure, lahko pa se odpravimo tudi na Mali Črni vrh, ki nas čaka v bližini in ponuja še lepši razgled.

KAJ SE V OKOLICI ŠE SPLAČA VIDETI?

Za vse, ki boste naš pohodni predlog hitreje opravili ali pa vam je v interesu videti stvari brez vzpona, pazite to. V bližini, na poti med vasico Ribnica na Pohorju in Josipdola, vas pričaka nepozabna pot skozi lipov drevored, v vasici Josipdol pa kar nekaj muzejskih točk, ki vam bodo razkrile steklarsko in obrtno zgodovino kraja.

GREMO SKUPAJ NA RIBNIŠKO POHORJE

Odlično, en top jesenski predlog imamo pod kapo, kjer se bomo naužili svežega zraka, nagledali nepozabnih razgledov in spoznali tudi kaj novega o zgodovini. Ribniško Pohorje vabi to jesen v vsej svoji lepoti, za še boljši izlet pa kar na Semaforumu spoznaj top družbo in se tja odpravite ob pravem času.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Natasa
Ž , 59 let
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+