Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP HRVAŠKA MESTA, DO KATERIH BOSTE PRIŠLI V DVEH URAH
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 20. oktober 2019

Vreme je ponavadi največji motivator pri temu, da se nekam odpravimo ali ne. Sonce še tiste najbolj zasedene prepriča, da odložijo delo in vsaj del dneva namenijo raziskovanju okolice in potepanju po čudoviti naravi. Danes vam bomo prihranili čas za razmišljanje, pa tudi za pot ga ne boste porabili veliko. Drug teden nas čaka sončno vreme, v današnjem blogu pa vas čakajo izleti do hrvaške obale, ki vam ne bodo vzeli več kot dve uri!

UMAG

Za marsikoga prvo mesto, ki ga pričaka na Hrvaškem in eno od tistih, ki poleti poskrbi za najboljšo zabavo na tem koncu, to v Sloveniji pomeni Umag. Ko je sezone konec, pa mesto pokaže prave sledi zgodovine, ki vodijo vse do rimske dobe. Danes je ohranjeno srednjeveško središče mesta, kjer vidimo čudovito cerkev Svetega Pelegrina in stolnico Marijinega vnebovzetja. Sprehodimo se lahko po srednjeveških ulicah ali po Umaški rivieri.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
NOVIGRAD

Naslednje večje mestece od Umaga, je še eno od rimskih naselij, ki je v teh časih dobilo tudi svoje ime. Novigrad je v zapiskih iz šestega stoletja omenjen kot "Neopolis", ko je še ležal na otoku, ki se je skozi čas razvil v del kopnega. Med sprehodom po njih srečamo baziliko, obzidje z obrambnima stolpoma in zelo znan prizor visečih dežnikov.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
POREČ

Le manj kot 20 kilometrov iz Novigrada, pa nas pričaka eno najbolj znanih mest v širši okolici, Poreč. Ker kot turistično središče ponuja številne plaže in poletne aktivnosti, je med sezono eno najbolj obiskanih mest v Istri, a tudi izven nje ponuja veliko. V mestu nas namreč pričaka čudovita Evfrazijeva bazilika, ki velja za eno najlepših v Evropi, očara nas bogat mestni muzej in kar nekaj arhitekturnih posebnosti na poti.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
ROVINJ

Še največ, dobri dve uri iz Ljubljane, pa nam bo vzela vožnja do Rovinja. Eno od najlepših mest v Istri je hkrati eno najbolj obiskanih na tem koncu, znano tudi po velikem številu razkošnih hotelov. Veliko ljudi ima Rovinj najbolj v spominu po pogledu nanj s pristanišča, ki je tudi eden najbolj znanih istrskih prizorov. Lahko pa storite tudi obratno in se povzpnete na stolp Svete Evfemije in občudujete pogled od zgoraj.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+