Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
NAJLEPŠI JESENSKI IZLETI, NA KATERE MORATE SKOČITI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 24. oktober 2019

Kolikokrat pogledate skozi okno in se nasmejete, uau, kakšen dan! Res nas lepo in toplo jesensko vreme vabi naokoli raziskovati Slovenijo, če si le lahko vzamemo čas. V današnjem blogu bomo spoznali nekaj lepih koncev Slovenije, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, da se do njih odpravite, hkrati pa bodo poskrbeli za lepo popoldne. Pridite, gremo na pohod!

USKOVNICA (1154m)

Najprej se bomo odpravili raziskovati lepote Pokljuke. Planota Uskovnica se nahaja prav na tem koncu, pri dolini Voje, na 1154 metrih nadmorske višine. Od zgoraj uživamo v razgledu na vrhove okoli Bohinja, na sami planoti pa v posebnih grbinastih travnikih, kapelici in pravi planinski koči. Če bomo za izhodišče izbrali Rudno polje, nam bo izlet vzel približno eno uro.

Vir fotografije: JegiCile

Wp 20161225 017 2
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Andreja
Ž , 48 let
Tina
Ž , 32 let
Manca
Ž , 45 let
Janja
Ž , 41 let
Dejan
M , 42 let
GORA OLJKA (733m)

Naslednji izlet nas bo odpeljal na čudovit Savinjski konec. Ena od najbolj priljubljenih izletniških točk na tem delu Slovenije je gora Oljka, ki se ji je včasih reklo Križna gora. Leži na 733 metrih nadmorske višine in če jo bomo ubrali po Martinovi poti iz Podgore, nam bo vzpon vzel dobro uro. Ko pridemo do vrha, nas tam pričaka cerkev svetega Križa in planinski dom, uživamo pa v razgledu na del Pohorja, Posavsko hribovje in Kamniško Savinjske Alpe.

Gora oljka 167995
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
RAKOV ŠKOCJAN

Kompas se nam za naslednji izlet že obrača proti zahodu. Ena od najbolj priljubljenih naravnih atrakcij v Sloveniji se skriva na Notranjskem. Rakov Škocjan je kraška dolina, ki je bila nekoč velika podzemna jama, z raztapljanjem apnenca na stropu jame, pa se je le ta porušil, kar lahko danes vidimo v obliki dveh čudovitih, naravnih mostov. To pa v naravnem parku ni edina znamenitost, občudujemo lahko tudi nekaj ostalih jam, vrtačo in ruševine cerkve Svetega Kancijana.

Rakov skocjan naravni most 800x600
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KOČA PRI TRIGLAVSKH JEZERIH

Če pa ste še vedno najbolj navdušeni nad vzponom in bi letošnjo jesen radi izkoristili za enega pravega, vam nazadnje predstavljamo izlet do koče pri Triglavskih jezerih, ki jo najdemo med Dvojnim jezerom in umetnim jezerom Močivec, Koča se nahaja na 1685 metrih nadmorske višine in nam prav zaradi tega ta izlet obljublja najlepši razgled. Vidimo na neokrnjena jezera okoli ter vrhove, ki jih obdajajo, še posebno lep pa je pogled na greben Špičja.

Koca pri triglavskih jezerih foto jost gantar m
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Franc
M , 119 let
sasa
M , 35 let
Luka
M , 37 let
Nazaj na blog
Preberi še
5b43ccf31335b831008b4c1c
Hude aktivnosti, ki jih boste počeli v Sloveniji
Events logofb6b6e9a6e0f467
Najboljše zabave za martinovo, ki se jih morate udeležiti
Image
Top priložnost za potovanje
Vinarium 021
Razgledni stolpi v Sloveniji, ki jih morate obiskati
Things to do in seville 09 1200x769
Novembrski Semaforum izleti
+