Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
RAZGLEDNI STOLPI V SLOVENIJI, KI JIH MORATE OBISKATI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 04. november 2019

Vsako potovanje ima cilj. Ali si prej naredimo seznam stvari, ki jih želimo videti in obiskati ali pa se utripu kraja želimo le prepustiti - v obeh primerih je videti nekaj novega skupno. In le na kakšen način lahko nekaj vidimo bolje, kot pa z višine. V današnjem blogu vas bomo popeljali po najboljših razglednih stolpih v Sloveniji, s katerih boste uživali v najboljšem razgledu.

VINARIUM

Ko omenimo razgledne stolpe, nas verjetno večina pomisli na Vinarium. Arhitekturno brez dvoma eden izmed najbolj dovršenih v Sloveniji stoji v Dolgovaških Goricah pri Lendavi. Poleg nenavadnega futurističnega videza je poseben tudi zato, ker lahko z njega uživamo v razgledu na kar štiri države - Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko in seveda Slovenijo. Vstopnina je 7e, razgled pa neprecenljiv.

Vinarium 021
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Iztok
M , 40 let
Mojčula
Ž , 59 let
STOLP LJUBEZNI

Če smo današnji blog štartali z nenavadnim videzom, ga dajmo nadaljevati z nenavadnim imenom in zgodbo. Stolp ljubezni stoji na Velikem Špiku na Žusmu. Vas Žusem je kraj, kjer med ulicami najdemo cerkev Svetega Valentina, zavetnika ljubezni, po katerem je stolp tudi dobil ime. Ob lepem vremenu pogled seže do Triglava, je pa v vsakem primeru podvig lep planinski izlet.

Vir fotografije: mojaobčina.si

Zusem odprtje07a
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GONJAČE

Spektakularni razgledi pa se tu šele začnejo. Za naslednji izlet se bomo odpravili do Goriških Brd, kjer je čudovitih točk nešteto, z ene pa vidimo čisto vse. Razgledni stolp Gonjače stoji na hribu Mejnik, tik nad vasjo Gonjače, po kateri je dobil ime. Do vrha vodi 144 stopnic, razgled pa seže na Brda okoli in vse naprej do gorovja, ki obdajajo Slovenijo. Si želiš doživeti ta razgled, pa ne veš s kom? Super, klikni spodnji gumb in spoznaj Semaforum družbo za prav ta izlet!

085
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PLANINA NAD VRHNIKO

Nazadnje pa vam predstavljamo še izlet, ki bo čudovit razgled združil s pravim planinskim vzponom. Planina nad Vrhniko se nahaja približno pol ure iz Ljubljane, kjer na domačem, a urejenem parkirišču pustimo avto. Po makadamski cesti se vzpenjamo skozi gozd, dokler nas na vrhu ne pričaka planinski dom in seveda hud razgledni stolp. Nudi pogled na gozdove okoli, Ljubljano in vse naprej proti Postojni. Ko se spustimo dol, pa si za nagrado privoščimo domače štruklje v koči.

Planina stolp sirse z ljudmi 16x9
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
Img 7284 min
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
Collage fotor min
Gore, kjer boš zagotovo naletel na GAMSA!
4915652820 5f82c2a085 b min
Dvatisočaki, ki jih boš z lahkoto osvojil
Veliki babanski skedenj min
Neznani vrhovi Slovenije
+