Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: ADVENTNI GRADEC
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 21. november 2019

Skozi deževne dni se družimo in se že grejemo ob misli na veseli december, ki je prav zares tik pred vrati. Zato smo se odločili, da vas skupaj z našimi prijatelji iz turistične agencije Ojla odpeljemo na čaroben izlet po poteh adventnega Gradca. Kaj vse si lahko 14.12 na izletu ogledate, si preberemo v današnjem blogu.

O GRADCU

Gradec je eno od najbližjih pomembnih avstrijskih mest Sloveniji, ki ga prav mi zelo radi obiskujemo in to počnemo že stoletja. Ali je to zaradi bogatega nakupovanja ali srkanja toplega čaja in kavice na Hauptplatzu v starem središču mesta, vsak razlog za obisk tega mesta je dober. Gradec je drugo največje avstrijsko mesto, leži na 353m nadmorske višine, prav središče mesta pa je eno od najbolj ohranjenih srednjeveških v Evropi.

TERME ROGNER BAD

Že zgodaj zjutraj se bomo z avtobusom agencije Ojla odpravili proti Avstriji, prva postaja pa bodo terme Rogner Bad v Blumau. Njihov arhitekt je Friedensreich Hundertwasser, ki je poskrbel, da si njegovo umetnino še danes radi ogledamo. Terme so namreč brez tal in vogalov, zelene strehe pa dajejo občutek, da se prostor še vedno spreminja in raste. Po kavici in tortici pa nazaj na pot proti glavnemu cilju - adventnemu Gradcu.

ADVENTNI GRADEC

Ko bomo prispeli do božično okrašenega Gradca, nam bo takoj jasno, zakaj mu ta čas pravijo zimska pravljica. Mesto bomo spoznali skozi voden ogled in med sprehodom obiskali ledene jaslice in most čez Muro, z dvigalom pa se bomo povzpeli na mestni grič, kjer nastajajo najlepši selfiji v mestu. Vse to pa še pred glavno atrakcijo, obiskom najlepših božičnih sejmov, ki jih je v središču mesta skoraj 20.

SKUPAJ Z AGENCIJO OJLA V GRADEC

Božični čas je najlepši čas v letu in zelo smo veseli, da vas bomo v teh dneh peljali po vrhunskih izletih z zanesljivim osebjem agencije Ojla, družinskim podjetjem z zlato tradicijo. Avtobus odpelje 14.12, vse podrobnosti izleta čakajo na https://ojla.si/izleti-potovanja/adventni-gradec-in-arhitektura-hundertwasserja/ in če bi tudi vi radi obiskali Gradec, pa ne veste s kom, družbo spoznajte kar prek Semaforuma in to s klikom na spodnji gumb.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+