Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
TOP BOŽIČNI IZLET: ZAGREB
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 01. december 2019

Previdno obračamo liste na koledarju in kar naenkrat smo prišli do zadnjega, pred nami je najlepši mesec v letu, december. Kot se mu v naših krajih pravi, "veseli", je takšen prav zaradi nadpovrepčnega števila zabav, praznovanj in pravih showov, ki jih priredijo mesta po svetu. In v enega najlepših v Evropi vas v današnjem blogu vabimo skupaj z agencijo Ojla, ki bo poskrbela, da boste ta adventni izlet imeli še dolgo časa v spominu.

MARIJA BISTRICA

Najprej nas bo avtobus agencije Ojla pripeljal do osrčja zelenega, hrvaškega Zagorja, v Marijo Bistrico. Kraj že dolgo časa obiskujejo množice ljudi prav zaradi legende o črnem kipcu Matere Božje. To romarsko središče ima posebno energijo, zakaj pa je temu tako, bomo izvedeli od izkušenih Ojla vodnikov. Po zanimivi lekciji zgodovine in verstva, pa se bomo odpeljali proti kulinarični izkušnji. Hrvaško Zagorje je namreč znano po pravih domačih dobrotah, ki jih boste preizkusili prav na tem izletu. Kaj točno nas čaka, izveste, če z branjem nadaljujete.

KULINARIČNO ZAGORJE

Marija Bistrica ne ponuja samo bogate zgodovinske in verske strani, ampak tudi zelo slastno in originalno kulinarično. Ustavili se bomo pri lokalnih vinogradnikih, ki bosta poskrbela, da si bomo njune zagorske štruklje zapomnili za zmeraj in se prav zaradi njih vedno vračali v te kraje. Videli bomo tudi bogate vinograde, spoznali nekaj kulturnega izročila in se tako dobro podkrepčani odpravili proti glavnemu cilju izleta, adventnemu Zagrebu.

ADVENTNI ZAGREB

Ko bomo prispeli v glavno mesto Hrvaške, si ga bomo najprej ogledali iz avtobusa. Ta nas bo namreč popeljal na krožni ogled po praznično okrašenem mestu, kjer bomo spoznali vse glavne atrakcije Zagreba. Nato sledi sprehod na Kaptol, kjer bomo videli znano katedralo, obiskali tržnico in se sprehodili po legendarni Tkalčičevi ulici. V nadaljevanju bomo obiskali tudi muzej strtih src in preizkusili vožnjo z najkrajšo vzpenjačo na svetu. Videli bomo še več stvari, glavno atrakcijo, božične sejme, pa si bomo ogledali sami.

SKUPAJ Z OJLA NA OGLED BOŽIČNEGA ZAGREBA IN ZAGORJA

Na koledarju si rezervirajte 21.12, takrat se namreč prižge motor Ojlinega avtobusa, ki se bo skupaj z vami odpravil na naslednje božično potepanje. Turistična agencija Ojla je družinsko podjetje z zlato tradicijo, vse podrobnosti izleta pa čakajo na https://ojla.si/izleti-potovanja/hrvasko-zagorje-in-zagreb-s-kulinaricnim-posladkom/ - če bi tudi vi radi obiskali Zagreb in videli hrvaško Zagorje, pa ne veste s kom, družbo spoznajte kar prek Semaforuma in to s klikom na spodnji gumb.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+