Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
NAJBOLJ ZANIMIVE CERKVE V SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 15. januar 2020

V čudovitem vremenu uživamo tale januar in v pravzaprav nenavadno visokih temperaturah ta čas. Vreme je tako kot nalašč, da se topleje oblečemo, usedemo v avto in odpeljemo na lepši konec Slovenije. V tokratnem blogu vas vabimo, da si ogledate najbolj zanimive arhitekturne dosežke slovenskih cerkva, ki vas bodo popeljale po celi Sloveniji. Pa začnimo!

GORNJI GRAD

Presenečeni boste, ko vas bo pot prvič pripeljala v majhen kraj, Gornji Grad. Tam se namreč že od daleč razkriva pogled na eno od največjih cerkva pri nas, cerkev Svetega Mohorja in Fortunata. Grajena je v poznobaročnem stilu, v sebi pa skriva še bolj daljno zgodovino.

Katedrala gornji grad savinjska in ale ka dolina slovenija
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
BELTINCI

Naslednji izlet nas bo odpeljal v čudovito Prekmurje. V Beltincih stoji ena od najlepših cerkva v Sloveniji, ki si jo boste želeli obiskati vsi ljubitelji zgodovine, arhitekture ali pa le občudovalci zanimivih objektov. Cerkev Svetega Ladislava je namreč značilna podoba teh krajev, Grajena je v baročnem stilu, vmes pa doživela kar nekaj prenov.

2020712 dr si ipchs kdg 2473
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
JAVORCA

Če pa govorimo o podobi, ki jo v tujini največkrat povezujejo s Slovenijo, pa je to gotovo pogled na spominsko cerkev Svetega duha. Ta se nahaja v Javorci, posvečena je padlim na soški fronti v prvi svetovni vojni, stoji pa prav na poti miru, ki povezuje vse zgodovinske točke tega časa v Dolini Soče.

160613tq javorca f foto marko grego
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Ajša
Ž , 24 let
KOJSKO

Za konec današnjega potovanja pa smo pripravili eno od najbolj nenavadnih točk v Sloveniji. Nad Kojskim stoji romarska cerkvica Sv. Križa na Taboru. Grajena je v gotskem stilu, vsem pa v oči najbolj pade njen zvonik - bolj kot nanj namreč spominja na del trdnjave. Ko se bomo vzpenjali do cerkve, pa nas bodo vmes spremljale postaje kapelic križevega pota.

Sv kriz kojsko 1200x814
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
Img 7284 min
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
Collage fotor min
Gore, kjer boš zagotovo naletel na GAMSA!
4915652820 5f82c2a085 b min
Dvatisočaki, ki jih boš z lahkoto osvojil
Veliki babanski skedenj min
Neznani vrhovi Slovenije
+