Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
KULTURNI DAN: PO POTEH PREŠERNA
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 03. februar 2020

"Bog žívi vas Slovenke, prelepe, žlahtne rožice; ni take je mladenke, ko naše je krvi dekle."

Kulturni ali Prešernov dan je tik pred nami, dragi bralci in drage bralke, in tudi na Semaforumu bomo zato to soboto preživeli na poseben način. Malo smo raziskovali po aktualni ponudbi slovenskih agencij in naleteli na dva hudo zanimiva izleta, ki ga ponujata agenciji Sonček in Sajko. Prav v soboto vas za manj kot 30 eurov odpeljeta po Prešernovih poteh, mi bomo prej preverili, kaj vse vas na izletu čaka, vi pa se odločite, s kom bi raje šli!

GORENJSKA

Izlet se začne na Štajerskem ali v Ljubljani, odvisno od vaše izbire, vsekakor pa se nadaljuje v smeri Gorenjske. Tam bo prva postaja vas Vrba, kraj, kjer je naš največji pesnik rojen. Po Vrbi se bomo sprehodili, obiskali Prešernovo rojstno hišo in si jo tudi ogledali. Še ena zanimiva točka v vasi je cerkev Svetega Marka, ki stoji v bližini. Pot nas bo naprej peljala v Kranj, katerega je Prešeren zelo zaznamoval, zato se boste v soboto tam tudi vrnili v njegov čas. Obiskali bomo "Prešernov smenj" in odpotovali nazaj v zgodovino.

LJUBLJANA

Po ogledu Kranja sledi vožnja do Ljubljane, kjer pa je Prešernovih točk dovolj, da jih bomo raziskovali celo popoldne. Najprej se bomo ustavili v Trnovem pri cerkvi Janeza Krstnika, kjer sta se Prešeren in Primičeva Julija prvič srečala. Pot bo vodila naprej v središče mesta in šla mimo vseh točk, ki se tičejo njune ljubezenske zgodbe, končala pa se bo z vožnjo z grajsko vzpenjačo.

SKUPAJ PO PREŠERNOVIH POTEH

V soboto je Prešernov dan in ena hudo zanimiva sobota se nam obeta, če jo bomo preživeli skupaj. Če vas je izlet prepričal, lahko že zdaj spoznate družbo in sopotnika, tako da kliknete na spodnji gumb, potem pa si sedež na avtobusu zagotovite pri agenciji. Ugotovili smo, da sta si programa zelo podobna, cena izleta je enaka, tako da je odločitev popolnoma vaša, vodičem katere agencije boste zaupali vodenje. Vse podrobnosti o obeh izletih vas čakajo na http://www.sajko-turizem.si/si/potovanja-potovanja-po-svetu-seznam/17-potovanja/530-po-presernovih-poteh-vrba-kranj-ljubljana ali https://www.sonchek.com/ponudba/1049562/333279303285

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+