Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
NAJLEPŠI IZLETI ZA VALENTINOVO PO SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 11. februar 2020

Dobrodošli in en prav poseben pozdrav v najbolj zaljubljenem tednu v letu! V petek praznujemo praznik ljubezni, valentinovo, zato smo se odločili, da vas Semaforum ob tej priložnosti odpelje po najlepših izletih po Sloveniji, ki bodo na ta dan še bolj posebni. Pa pojdimo!

ŠPIČNIK

Glede na to, da ima Slovenija besedo ljubezen že v imenu, se edino spodobi, da imamo sredi vinogradov in poljan tudi srčkovo pot. In prav to najdemo na Špičniku, malem naselju tik ob avstrijski meji. Tam nas čaka z dobrotami založena kmetija Dreisiebner, od katere se odpre slavni pogled na srčkovo cesto. Primernost obiska za valentinovo? 100%!

240214740
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
METKA
Ž , 54 let
STOLP LJUBEZNI

Očitno bomo na praznik ljubezni uživali v nepozabnih razgledih, saj je naša naslednja točka stolp ljubezni, ki stoji na Velikem Špiku na Žusmu. Vas Žusem je kraj, kjer med ulicami najdemo cerkev Svetega Valentina, po katerem je stolp dobil ime, v petek pa ima še svoj god. Ob lepem vremenu pogled s stolpa seže do Triglava in je top točka za valentinov pohod.

Stolp ljubezni 1 800x445
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
ŠMARNA GORA

Najbolj priljubljena vzpetniška točka vseh prebivalcev Ljubljane in okolice je brez dvoma Šmarna gora, ki pa je vsako valentinovo še malce bolj posebna. Zakaj? Tik pod vrhom namreč stoji zvon, ki med ljudmi ohranja priljubljeno navado izpolnjevanja želja. In kaj je lepšega, kot prav za valentinovo pozvoniti in si nekaj lepega zaželeti? Samo še skodelica dobre kave s pogledom na Ljubljano s Šmarne gore!

Foto: Rok Mihevc

Images cms image 000030776
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Irena
Ž , 48 let
OTOK LJUBEZNI

Zdajle smo res že popolnoma prepričani v to, da je Slovenija dežela ljubezni, a naj vam predlagamo še en popolnoma valentinov izlet. Otok ljubezni je na reki Muri, ki ga je naravno tudi izoblikovala, v vasi Ižakovci. Izlet si lahko popestrite z ogledom Büjraškega muzeja in plavajočega mlina, enega od dveh, ki sta na Muri še ostala. Morda je prav to razlog za poimenovanje otoka, ta nostalgija po minulih časih ali pa je za to kriva čudovita sprehajalna pot, ki vodi ob rečnem bregu.

Ztk beltinci mlin na muri 3
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Unnamed 3 min
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
Img 7284 min
Dvatisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto 2
Collage fotor min
Gore, kjer boš zagotovo naletel na GAMSA!
4915652820 5f82c2a085 b min
Dvatisočaki, ki jih boš z lahkoto osvojil
Veliki babanski skedenj min
Neznani vrhovi Slovenije
+