Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
TOP KOLESARSKE POTI V MAJU
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 01. maj 2018

En lep pozdrav v prazničnem blogu!:) Upam, da karseda sproščeno preživljate te dni in da jih dobro izkoriščate za počitek od obveznosti. Nič bolj pa misli ne prevetri, kot aktiven izlet. Danes te zato vabimo na kolesarski izlet po top poteh po celi Sloveniji – ti si le najdi družbo in potem izberite svojo pot!

KRANJSKA GORA – BELOPEŠKA JEZERA

Ne samo za smučanje in zimske užitke pozimi, Kranjska Gora je središče turizma tudi v toplejših dnevih. Danes namreč od tu štartamo eno najlepših kolesarskih poti, s ciljem v sosednji Italiji. Peljali se bomo do čudovitih Belopeških jezer - Laghi di Fusine. Iz Kranjske Gore pot začnemo v smeri nekdanjega mejnega prehoda v Ratečah po urejeni kolesarski poti, do cilja pa je poskrbljeno za osupljive razglede. Izlet je primeren za vse stopnje pripravljenosti.

Laghi di fusine tarvisio friuli venezia giulia
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
POREČANKA

Ena najbolj znanih kolesarskih poti se nahaja na slovenski obali - oziroma dobršen del nje. Porečanka gre po poti stare železnice, pelje pa nas od Trsta v Italiji do Poreča na Hrvaškem. Nasvet za pot: razdelite si jo na vsaj dva dneva ali več, da jo lahko doživite v polnosti - Porečanka je namreč skupaj dolga 130 km, ponuja pa čudovite razglede na Jadransko morje.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PESNIŠKA KOLESARSKA POT

Ni veliko kolesarskih izletov, na katerih lahko vidite tako veliko različnih znamenitosti, kot na Pesniški kolesarski poti. Začne se pri sadni tržnici v Pesnici, nadaljuje pa skozi Dobrenjsko dolino, Vajgen, Šentilj in Hlapje, skozi Vukovsko dolino in Pernico vse do Gačniške doline. Na njej boste videli slikovito Perniško jezero, ki ga rad pofotka skoraj vsak, ličen Jareninski dvor, mlin na veter in Cesaričine sadovnjake. Vmes vas čaka še studenec in vrsta cerkva, kar ta kolesarski izlet naredi skorajda obvezen za prvomajske počitnice:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GRAJSKA KOLESARSKA POT

Vsi ljubitelji vitezov in srednjega veka na sploh, pazite to! Na Notranjskem se skriva eden najlepših kolesarskih izletov, na katerem se peljete mimo številnih gradov - nekaterih ohranjenih, nekaterih odetih le še v ruševine – jam in rančev s konji. Pot se začne v Postojni in se v smeri Planine, nekaj ur kasneje, konča v Prestranku.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
Pp1
Kulturni dan: Po poteh Prešerna
+