Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
SLOVENSKA MESTA Z OKOLIŠKIMI HRIBI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 06. maj 2018

»Nisem bil povsod, je pa na mojem to-do listku«, je priljubljena misel o potovanju, ki spodbuja, da bi videli čim več sveta. Še ena misel pa pravi, da je povsod lepo, a doma najlepše – v današnjem blogu skupaj odkrivamo, do katerih hribov lahko iz največjih slovenskih mest pridete v kratkem času, uživate pa v lepem izletu za celo popoldne.

NOVA GORICA – Sabotin (609m)

Že topel naglas ljudi, ki prebivajo na Goriškem, je eden od razlogov, zakaj se radi odpravimo tja. A to zdaleč ni edina stvar, s katero nas razveseljuje ta konec Slovenije – ko smo v Novi Gorici, lahko popoldne izkoristimo tudi za dober izlet. Na enega vabi zgodovino hudo pomemben vrh, Sabotin, ki se dviga direktno nad Solkanom. Poleg tega, da nudi nepozaben razgled na smaragdno Sočo, Julijske Alpe in Jadransko morje, vrh pod seboj skriva kilometre vojaških rovov, ki so bili ustvarjeni v času prve svetovne vojne.

1336173121 4785 img 1885
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
NOVO MESTO – Gospodična (822m)

Trenutno se nahajamo na jugovzhodu Slovenije, natančneje na Gorjancih. Iz Novega mesta vam vožnja do tja vzame manj kot uro in če se mudite v dolenjski prestolnici, je tale izlet obvezen. Do planinskega doma pri Gospodični iz Vahte vodi urejena planinska pot, po kateri boste dve uri uživali v svežem zraku pragozda. Razlog, zakaj pa je Gospodična najbolj priljubljena, pa je izvir potoka, po katerem je hrib dobil ime. Mit med ljudmi celo pravi, da ima voda tu zdravilne učinke – če je spiješ dovolj:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Ksenija
Ž , 55 let
KRANJ – Sveti Jošt (845m)

Če bi prebivalce Kranja vprašal, kateri je najbolj priljubljen vrh v njihovem mestu, bi se razdelili med tiste, ki bi vam rekli, da je to Šmarjetna gora in med tiste, ki bi vam predlagali Svetega Jošta – in tja vas danes pelje tudi Semaforum. Z njega imate čudovit razgled na del Gorenjske in na Kamniško Savinjske Alpe, lepo pa se vidi tudi na Šmarjetno goro, tako da lahko dva priljubljena hriba združite v en izlet:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
LJUBLJANA – Sveti Jakob (806m)

Ko ste v prestolnici, razumete, zakaj se po popularnosti katerikoli vrh le stežka kosa s Šmarno goro. »Šmarko« so Ljubljančanke in Ljubljančani vzeli za svojo, a na presenečenje mnogih to ni edini hrib, na katerem so ljudje pustili srce. V Polhograjskem hribovju se skriva Sveti Jakob, ki iz vseh strani spominja na filmsko kuliso filmov iz šestdesetih. Od parkirišča vas pot vodi skozi gozd, vse do idiličnega hriba s cerkvico na vrhu. Na tem izletu lahko obiščete prav tako priljubljeno točko, Katarino, do katere se pride po isti poti.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Miskolin
M , 27 let
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+