Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NAJBOLJŠA SANKALIŠČA NA GORENJSKEM
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 01. marec 2018

Hej, najprej en vesel prvi marec! Saj ne, da je danes kakšen poseben praznik, začetek marca pa le je. Realno, če zdajle pogledamo nazaj.. halo, dva super meseca sta v 2018 že mimo in če imaš občutek, da ti zmanjkuje časa za zimske aktivnosti, ne sekiraj se! Zdajle ti bomo pomagali izpolnit eno s tvojega zimskega „to-do“ listka: Sankanje!

1. DOM POD STORŽIČEM

Okej, če želimo govoriti o top sankališčih v Sloveniji, moramo na prvo mesto postaviti tistega pod Storžičem. Zakaj? Ja, to vpraša le tisti, ki še ni bil :P Sankališče pod Storžičem ponuja 5 kilometrov proge, ki poskrbi za kričanje, visoko hitrost, dozo adrenalina in čisto vse, kar želiš doživeti pri sankanju. Do njega prideš, če v Tržiču zaviješ v dolino Lomščice in nato v smeri Loma pod Storžičem. Naslednji kraj je Slaparska vas, kjer lahko parkiramo in se s sanmi za nami odpravimo proti domu. No, najbolj fina stvar je, da je dom v sezoni sankanja odprt skoraj vsak dan, za tiste največje sankaške oboževalce, pa se po progi da spustiti tudi ponoči.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Matej
M , 51 let
Matjaž
M , 27 let
2. LJUBELJ

Ne vem, ali ste vedeli - jaz nisem - a če v Youtube vtipkate »sankanje Ljubelj«, boste prijetno presenečeni, saj je že kar nekaj ljudi objavilo luškane vloge aktivnega zimskega potepanja s tega konca Slovenije. Prelaz Ljubelj leži čisto na severu države in je baje svoj čas veljal celo za najbolj strmega v Alpah. No, to pa je seveda top novica za vse ljubitelje sankanja – avto se pusti tik pred prehodom, nato vas čaka dobra ura hoje do koče, ki pa je totalno poplačana; vsak korak. Če se vrnemo na začetek, k tistim Youtube posnetkom – ja, le ti so dokaz, da je proga resnično vrhunska, a se zaradi tega svetuje le tistim, ki ste v sankanju bolj izkušeni. Za tiste manj vešče ali ambiciozne začetnike, pa berite dalje!:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
3. GOZD MARTULJEK

Roko na srce, če pa zares želimo govoriti o top sankališčih v Sloveniji, moramo vsaj malo v bližino Kranjske Gore. Sankališče Gozd Martuljek je marsikateremu poznano po svoji hitrost, saj je med drugim gostilo že marsikatero mednarodno tekmovanje in je temu primerno v spodnjem delu zaščiteno z varnostnimi ograjami - torej, za varnost je poskrbljeno. En predel v zgornjem delu je sicer malo položen, a ga vseeno priporočam vsem, ki vam hitrost na saneh predstavlja adrenalinski užitek. Ps.: Raje ne obišči sankališča s tekmovalnim prijateljem :D

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Blaž
M , 27 let
4. TROMEJA

Juhuhu, tole pa je predlog za celo družino, z majhnimi ali velikimi otroci, pa tudi za tiste, ki se pri sankanju počutite kot en velik otrok :)
Tromeja je še en mejni prehod, kjer na avstrijski strani švigajo smučarji, na slovenski pa sankaši. Sanke vam je sicer potrebno nosit le do Doma na Tromeji, od primernega mesta ob cesti, kjer parkiramo – cesta Rateče - Tromeja. Sam vzpon pa ni preveč strm, zato ga bodo zmogli tudi najmlajši – ali pa ja, tudi kdo od nas, z malo manj kondicije.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+