Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
MARIBOR NA KOLESU: TOP POTI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 20. maj 2018

Če še nisi zaljubljen ali zaljubljena, se ti to morda zgodi jutri. Vsak dan lahko v zeleni Sloveniji odkriješ nov kraj in se vanj zaljubiš. Lahko pa se ti zgodi tudi to, da domače in dobro poznano mesto spoznaš iz drugega kota in ti postane všeč čisto na novo. Preveri, kako Maribor izgleda s kolesa in si preberi, katere so top kolesarske poti, ki vodijo po in okoli štajerske prestolnice:)

FORMA VIVA

Pravijo, da je kultura tista, ki najbolje zapiše in pokaže čas, v katerem se dogaja – od filmov in pesmi, pa do slik in kipov. Maribor je s takšno kulturo bogat in njegovo »Forma Vivo« lahko spoznaš tudi po urejeni kolesarski poti, ki pelje mimo vseh pomembnih točk. Začne se pri TIC-u na Partizanski cesti (turistično informacijski center Maribor) in je dolga 16km.

Maribor nikola jurisic
DRAVSKA

Ob vsaki pomembni reki se je razvilo prav tako pomembno mesto. Voda je od nekdaj bila simbol življenja in tako tudi načina preživetja in trgovanja. Skozi Maribor teče reka Drava in vso njeno lepoto lahko doživite s temle top kolesarskim izletom. Skozi mesto se po Lentu odpeljete do Studenške brvi in ob obrežju Drave do dvoetažnega mostu. Pot se začne pri TIC-u na Partizanski cesti, med drugim na njej vidite Mariborski grad, dolga pa je 5km.

Bg maribor
VIA URBIUM

Vsak človek potuje iz svojih razlogov. Nekdo bi rad poizkusil lokalno hrano in spoznal nočno življenje, drugi kulturo in znamenitosti, spet nekdo tretji pa doživel utrip mesta in kako ljudje v njem živijo. Če po kolesarski poti »Forma Viva« od blizu vidite vso mestno umetnost, boste po poti »Via Urbium« doživeli pravi ritem Maribora, kako ljudje v njem funkcionirajo in kako izgleda njihov vsakdanjik. Le nekaj znamenitosti na poti: Rotovž, Stara in hkrati najstarejša trta na svetu, stadion Ljudski vrt ter Frančiškanska cerkev in vodni stolp. Začetek je pri TIC-u, pot pa je dolga 7km.

Maribor old wine festival 2
MARIBORSKO JEZERO

Za konec vas čaka edina malo bolj zahtevna pot, po kateri pa boste še najbolje spoznali lepoto narave, ki obdaja Maribor. Pot vas od TIC-a na Partizanski cesti vodi proti Trem ribnikom, od tam naprej pa proti Mariborskemu jezeru, mimo otoka in skozi gozd. Izlet je dolg 14km.

4995618756 5f03149d0b b
MARIBOR NA KOLESIH

Najdi top družbo na Semaforumu s klikom na gumb spodaj!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Matej
M , 41 let
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+