Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
S KOLESOM V HRIBE
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. junij 2018

Poletni čas je pred vrati in vsi ga radi preživimo čim bolj aktivno. Eden od načinov, kako se imeti fajn in hkrati še nekaj narediti zase je, da se usedeš na kolo in se odpelješ v hribe. V današnjem blogu preveri, katera tura te najbolj mika, zraven pa spoznaj top družbo, s katero boste potiskali pedala do vrha!:)

MENINA PLANINA (1453m)

Eden najlepših in skritih naravnih biserov pri nas je Menina planina. Z vrha nudi čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe, naokoli pa uživamo v širokem travniku in dveh jezerih. Na planini nas čaka tudi dom, katerega bomo po 15km visokem vzponu iz izhodiščne vasi Bočna, še kako veseli:)

Content team 083017 17184 road biking climbs descents lg
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Luka
M , 37 let
Ludvik
M , 55 let
GOVEJEK (734m)

Okoli Ljubljane najdemo veliko dobrih predlogov, kam skočit na zanimiv popoldanski izlet. S kolesom se tako veliko športnih navdušencev rado odpravi na Govejek v Polhograjskih Dolomitih. Strma pot nas, ko ne vodi skozi gozd, razvaja s super razgledi, med drugim tudi na Svetega Jakoba, na koncu pa pripelje vse do planinskega doma. Avto pustimo na parkiriščih pred ali za gostilno Legastja v Trnovcu, do izhodišča pa lahko tudi prikolesarimo.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
HLEVIŠKA PLANINA (908m)

Z naslednjim izletom bomo kolesarili po Idrijskem koncu. Hleviška planina je hišna gora Idrije, ki hkrati služi kot naše izhodišče. Ko smo tam, poiščemo pot za Vojsko ter ves čas kolesarimo ob potoku. Na zadnjem delu poti cesta zavije na kolovoz, na vrhu pa nas čaka top razgled proti Karavankam in Kamniško-Savinjskim Alpam. Ko se vrnemo v Idrijo, pa si tu lahko brez slabe vesti privoščimo katero od super lokalnih specialitet:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
RESEVNA (682m)

Za konec obiščemo Savinjsko dolino. Lahko bi rekli, da je največja nagrada vsakega izleta dober razgled in na Resevni je ta zelo bogat. Pot se začne v Šentjurju pri Celju, odkoder vodi lepa in označena pot vse do vrha. Tam pa nas čaka 20m visok razgledni stolp, s katerega uživamo v prej obljubljenem pogledu, saj imamo na dlani vso Slovenijo. Izlet priporočamo tudi v toplih dneh, saj se na vrhu lahko ohladimo v senci simpatičnega planinskega doma.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+