Woman black
#topdružba majice
Najlepše kolesarske poti na Hrvaškem
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 17. junij 2018

Zvok dalmatinske pesmi, vonj po rivi in zelena pokrajina prekrita z jezeri, na Hrvaškem uspevajo čudoviti dopusti. Če se tudi vi letos odpravljate k našim južnim sosedom, vam Semaforum želi super oddih in srečno pot, zraven pa ponujamo top predlog, kako lahko Hrvaško spoznate na totalno drugačen način – s kolesom!

PLITVIŠKA JEZERA

Najlepši narodni park na Hrvaškem so t.i »Plitvička jezera«. Ponavadi nas očarajo z razglednic, turističnih prospektov in reklam na televiziji, tokrat pa se vam ponujajo v drugačni luči. Okol jezer so namreč lepo pripravljene in vzdrževane kolesarske steze, ki vam bodo park predstavile drugače, kot smo bili do sedaj navajeni. Semaforum predlog: Pot začnite v Karlovcu in se skozi Josipdol odpravite po pravi gorski stezi vse do Plitviških jezer.

Izlet plitvi ka jezera 1 dan 800x445
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
TRAKUŠČAN

Ena najbolj romantičnih točk naših južnih sosedov je grad Trakuščan. Grad, kot iz najlepše pravljice, se mirno in mogočno dviga nad gozdom in jezerom, okoli katerega vodi bogata, poučna pot. Za pravi kolesarski izlet pa priporočamo, da dobro pripravljeni pot začnete v Krapini, nadaljujete proti kraju »Đurmanec«, skozi Macelj in do pravljičnega gradu.

Maxresdefault
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Lepa
Ž , 47 let
Bojan
M , 53 let
MEDVEDNICA (1000m)

Hrvaško glavno mesto je pestra prestolnica, v kateri se vedno nekaj dogaja. Ko pa se znajdete v Zagrebu za več dni skupaj in bi radi pobegnili od mestneg vrveža, predlagamo top izlet do Medvednice. Hrib, do katerega boste iz Zagreba prikolesarili v manj kot uri, leži na 1000m, ponuja pa veliko možnosti tako za začetniške kot tudi za napredne kolesarje.

Antun cerovecki medvednica pogled na zg
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
LUDBREG

Na tisoče urejenih kolesarskih poti najdemo na Hrvaškem, a le ena je najstarejša – 80km dolga pot do Ludbrega. Ko sledimo toku reke Drave, prispemo prav do tja, vasice, ki po izročilu velja za središče sveta. Če je temu res tako, preverite to poletje in se po slikoviti poti ob Dravi, s top Semaforum družbo na pedalih, odpravite do Ludbrega:)

Centar svijeta ludbreg 800x459 132520
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Parenzana magic 1030x686
Top Semaforum aktivnosti, za katere moraš slišati
Glorun
Kam za vikend?
Zapotoski slapovi 800x800
Top Semaforum izlet: Trenta
171673 stersruten copyright wwwnaturaaktivcom
Top športno poletje
Wr spd
Najboljši vikend dogodki
+