Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
Ideje za sobotni izlet
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 23. junij 2018

Pa so se še na koledarju začele poletne počitnice, čas, ko se mesta spraznijo, napolnijo pa vsi skriti kotički obal. Sigurno pa ste tudi vi že slišali koga reči, da sploh ne rabi celega dopusta, le eno aktivno popoldne na off. Danes ti Semaforum blog predlaga, kam lahko skočite na enega sobotnega:)

NAPOLEONOV MOST ČEZ REKO NADIŽO

Odkar so konec osemdesetih podrli Berlinski zid, ljudje obožujemo povezovanje, na ločevanja pa ne pristajamo več. Morda je tudi to razlog za navdušenost nad mostovi, ki jih imamo v Slovenji ogromno. Eden najlepših se skriva čisto na zahodu države, Napoleonov most nad reko Nadižo. Takle čas se ta kraj spremeni v zelo priljubljeno mesto za kopanje, prav od tam pa lahko občudujemo kamnit most z bogato zgodovino. Prvotni je tam stal že v rimskih časih, današnji pa je ime dobil po Napoleonovih četah, ki naj bi ga svoj čas prečkale.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Alenka
Ž , 49 let
MEDIJSKI GRAD

Ne samo z mostovi, Slovenija je bogata tudi z gradovi. Razni dvorci, stolpiči in trdnjave nas čakajo na skoraj vsakem hribu, na katerega se ozremo. A zanimivi niso le lepo ohranjeni in obnovljeni gradovi, svoj čar imajo tudi ruševine tistih, ki so stali nekoč. Kakšne vse zgodbe skrivajo ruševine Medijskega gradu pri Izlakah, preverite s top Semaforum družbo in se tja odpravite skupaj:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Sveto
M , 42 let
SLAP ŠUM

Semaforumci obožujemo slapove. Veliko ljudi je potrdilo, da tekoča voda pomirja, bližina narave pa ima takšen učinek že sama po sebi. Pozabljen od oči javnosti, se slap Šum skriva na 848 metrih nadmorske višine pod Lajško goro na potoku Nemiljščice. Na tem izletu ne boste srečali veliko ljudi, čeprav je včasih veljal za zelo priljubljeno izletniško točko – natisnjene so bile celo razglednice s slapom. Zakaj se še vedno splača obiskati enega izmed najlepših slapov na Gorenjskem, se prepričajte na lastne oči:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
BLAGAJEV SPOMENIK

Zanimiva zgodba obstaja, zakaj so postavili Blagajev spomenik, ki ga srečate na poti na Polhograjsko goro. Bilo je leta 1838, ko je kraj obiskal kralj Friderik Avgustus, da bi si ogledal posebno rožo, Blagajev volčin. Takrat je bila še neznana in brez imena, prvič so jo namreč opazili prav v Polhograjskih Dolomitih. Zaradi svoje posebnosti je tisti čas požela ogromno pozornosti po Evropi, ki je v te kraje torej prinesla celo kraljevski obisk. Danes lahko v čudoviti naravi uživamo s top izletom do spomenika in gore, ki ga lahko podaljšamo še do Polhograjske graščine.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+