Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
Top Semaforum izlet: Srčkasta cesta
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. julij 2018

Več kot imamo izbire na voljo, težje se ljudje baje odločimo. Včasih, pravijo, pa so bili časi preprostejši - ena znamka čokolade, ena vrsta pijače in eni mali žvečilni gumiji Bazooka. Zato ti Semaforumov blog danes predlaga eno top idejo za nedeljski izlet in vas odpelje na Štajersko do srčkaste ceste:)

SRČKASTA CESTA (339m)

Pa še čisto res je, da najlepše stvari nastanejo po naključju - takšna je tudi zgodba ene najbolj priljubljenih točk v Sloveniji, srčkaste ceste v Špičniku. Kot je za radio Štajerski val povedala lastnica turistične kmetije Dreisiebner, gospa Andreja, je nastala nekako takole:« "Ko so to cesto delali, sta dedek in sin buldužuristu nesla kosilo. In so se pogovarjali o tem, kako naj bo speljana steza. Če bi šla naravnost, bi bila prestrma in bi se bilo po njej težko voziti v zimskem času. In potem je vprašal buldužerist, kam lahko gre in seveda je dedek rekel, da lahko gre levo ali desno. Odločil se je za levo, pri čemer pa ni vedel, da bo nastal srček." Zadnjih 15 let pa so slovensko posebnost začeli odkrivati tudi širom Evrope in če je še niste obiskali, je danes prava priložnost:)

Road trip with friends
KMETIJA V BLIŽINI

Vsako trgatev naredi posebno prav sprehod med trtami, saj stara misel pravi, da je med vinogradi srce doma. Čisto na meji z Avstrijo, v Svečinskih goricah, pa je to dobesedno tako. Srčkasta cesta je tako hudo priljubljena romantična točka, zato si jo marsikateri par izbere tudi za kraj poroke. Turistična kmetija poleg pa poskrbi, da je izlet primeren za vsakogar, saj nas tam vedno čaka kaj domačega.

V OKOLICI

Zelo blizu lahko nadaljujete z ogledom vinogradniškega muzeja Kebl ali pa sledite obmejni panoramski in planinski poti po Svečinskih goricah. En top predlog je, da s seboj vzamete kolesa in te zelene kraje prekolesarite, saj tudi prometa tam ni veliko. Lahko pa podaljšek dneva izkoristite za ogled Maribora ali pa skočite čez mejo do Avstrije.

Z DRUŽBO DO SRČKASTE CESTE

Srčkasta cesta je izlet, primeren za vse, ki želite uživat v čudovitih razgledih, naravi in v domači gurmanski ponudbi. Top ideja je to tudi za družine in kolesarje, saj se nekaj najde za vsakega. S pomočjo Semaforuma spoznaj družbo, s katero se boste ujeli v željah in naredite tole nedeljo nepozabno. Srečno pot:)

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Jaco
M , 32 let
Lexandra
Ž , 58 let
Nazaj na blog
Preberi še
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
Screenshot 2019 11 26 at 19 44 29
Najlepši božični izlet v Trst
+