Support Semaforum! Support Semaforum!
Top Semaforum izlet: Srčkasta cesta
Author:
Semaforum Blog
Published 08. July 2018

Več kot imamo izbire na voljo, težje se ljudje baje odločimo. Včasih, pravijo, pa so bili časi preprostejši - ena znamka čokolade, ena vrsta pijače in eni mali žvečilni gumiji Bazooka. Zato ti Semaforumov blog danes predlaga eno top idejo za nedeljski izlet in vas odpelje na Štajersko do srčkaste ceste:)

SRČKASTA CESTA (339m)

Pa še čisto res je, da najlepše stvari nastanejo po naključju - takšna je tudi zgodba ene najbolj priljubljenih točk v Sloveniji, srčkaste ceste v Špičniku. Kot je za radio Štajerski val povedala lastnica turistične kmetije Dreisiebner, gospa Andreja, je nastala nekako takole:« "Ko so to cesto delali, sta dedek in sin buldužuristu nesla kosilo. In so se pogovarjali o tem, kako naj bo speljana steza. Če bi šla naravnost, bi bila prestrma in bi se bilo po njej težko voziti v zimskem času. In potem je vprašal buldužerist, kam lahko gre in seveda je dedek rekel, da lahko gre levo ali desno. Odločil se je za levo, pri čemer pa ni vedel, da bo nastal srček." Zadnjih 15 let pa so slovensko posebnost začeli odkrivati tudi širom Evrope in če je še niste obiskali, je danes prava priložnost:)

KMETIJA V BLIŽINI

Vsako trgatev naredi posebno prav sprehod med trtami, saj stara misel pravi, da je med vinogradi srce doma. Čisto na meji z Avstrijo, v Svečinskih goricah, pa je to dobesedno tako. Srčkasta cesta je tako hudo priljubljena romantična točka, zato si jo marsikateri par izbere tudi za kraj poroke. Turistična kmetija poleg pa poskrbi, da je izlet primeren za vsakogar, saj nas tam vedno čaka kaj domačega.

V OKOLICI

Zelo blizu lahko nadaljujete z ogledom vinogradniškega muzeja Kebl ali pa sledite obmejni panoramski in planinski poti po Svečinskih goricah. En top predlog je, da s seboj vzamete kolesa in te zelene kraje prekolesarite, saj tudi prometa tam ni veliko. Lahko pa podaljšek dneva izkoristite za ogled Maribora ali pa skočite čez mejo do Avstrije.

Z DRUŽBO DO SRČKASTE CESTE

Srčkasta cesta je izlet, primeren za vse, ki želite uživat v čudovitih razgledih, naravi in v domači gurmanski ponudbi. Top ideja je to tudi za družine in kolesarje, saj se nekaj najde za vsakega. S pomočjo Semaforuma spoznaj družbo, s katero se boste ujeli v željah in naredite tole nedeljo nepozabno. Srečno pot:)

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Jan
M , 36 years
Lexandra
F , 62 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+