Support Semaforum! Support Semaforum!
LAHKO DOSTOPNI LJUBLJANSKI HRIBI
Author:
Semaforum Blog
Published 14. July 2018

Pohode obožujemo! A čisto vsak dan nimamo dovolj časa ali kondicije, da bi si privoščili daljši izlet v gore, zato vam danes predstavljamo hribe v Ljubljani in okolici, na katere vzpon si lahko privošči vsak. Hvala, ker potuješ z nami:)

SVETA ANA (484m)

Čudovita podnevi in ponoči, Sveta Ana nad Podpečjo je ena od najlepših točk v neposredni okolici Ljubljane. Avto pustimo na urejenem parkirišču in se po kratki gozdni poti odpravimo do vrha. Vmes nas pričaka staja ovac in pes, ki ovce pridno čuva, z vrha hriba pa se nam odpre širok razgled na Barje, ki sega vse do prestolnice v daljavi. Vrh s cerkvico je ponoči osvetljen.

Clicking the button below will create an activity.
GOBAVICA (433m)

Gobavica ali Mengeška koča, karkoli boste rekli, bo pravilno. Zelo priljubljen vrh nad Mengšom je znan po svoji koči na vrhu, a tam to ni edina atrakcija. Ljudje radi pridejo pogledat tudi stajo s kozami, blizu koče pa je še kapelica, ki ponuja čudovit razgled na Kamniško sedlo.

Clicking the button below will create an activity.
RAŠICA (641m)

Če je v Ljubljani daleč najbolj priljubljen hrib Šmarna gora, je Rašica takoj za njo. Veliko bolj mirna in manj obiskana Rašica ima na vrhu prav tako bogat planinski dom, malo naprej, na samem vrhu, pa vas čaka razgledni stolp. Z njega uživate v top pogledu na Ljubljano, Šmarno goro pa vidite z druge, manj znane strani.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Jan
M , 36 years
SVETI JAKOB (806m)

Če ste zvest obiskovalec Jakoba, se zdajle probajte spomnit reakcije, ko ste tja prišli prvič. Prav prvi pogled na hrib Polhograjskih Dolomitov je najbolj poseben, očara pa nas vsakič znova. Če se na Jakoba še niste odpravili, predlagamo, da avto pustite pri gostilni "Na Vihri" in se s parkirišča do vrha odpravite peš, po nezahtevni poti skozi gozd.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Darko
M , 47 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+