Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP LOKACIJE ZA SUPANJE V SLOVENIJI
Author:
Semaforum Blog
Published 19. July 2018

Končno je tu pravo poletje in z njim poletne temperature. Vsaj za nekaj časa se je hladna in deževna fronta, kot kaže, umaknila, zato že čutimo počitniški nemir in željo po načrtovanju novega izleta. Najbolj sveže med poletnimi aktivnostmi je supanje. Zelo popularno je postalo tudi pri nas, zato ti danes predstavljamo top lokacije za supanje v Sloveniji in vse, kar rabiš vedeti o njem. Na Semaforumu le še spoznaj družbo in se na supanje odpravite skupaj:)

SUPANJE NA JEZERU

Največ supov je videti na jezeru - tako je tudi pri nas. Ena od najbolj popularnih lokacij je Blejsko jezero, okoli katerega se da supe sposodit, plaža ob njem pa je idealna za spust v vodo. Tako lahko na totalno hud način prideš na Blejski otok, do katerega prisupaš med pletnami in drugimi čolni. Zelo všečna so poleg Blejskega za supanje tudi Bohinjsko, Cerkniško, Šmartinsko in Zbiljsko jezero, dobra lastnost supanje na jezeru pa je ta, da je voda mirna in zato primerna za začetnike - razen v primeru močnejšega vetra ali naliva.

Clicking the button below will create an activity.
SUPANJE PO REKI

Supanje po reki je bolj zahtevno od supanja po jezeru in je super imeti že nekaj izkušenj, saj so toki močnejši in manj predvidljivi. Je pa zato supanje bolj dinamično, kar je za tiste z več izkušnjami vrhunsko. Najbolj priljubljene lokacije so reke Drava, Soča in Kolpa, veliko supov pa je tudi na Ljubljanici. Tudi na reki je lahko vožnja čisto umirjena, v primeru močnejšega toka pa se brez problema na sup usedemo ali pokleknemo in tako ulovimo še več ravnotežja.

Clicking the button below will create an activity.
SUPANJE NA MORJU

Če je kdorkoli mislil, da na morju ni več prostora za še eno aktivnost, ga je verjetno presenetilo, da temu ni tako. 100% okolju prijazno supanje je mesto našlo tudi na morju in ena izmed top lokacij se za to aktivnost skriva tudi v Sloveniji. Miren Mesečev zaliv ponuja hude razglede na klife okoli, hkrati pa zagotavlja mir in uživanje v naravi.

Clicking the button below will create an activity.
Z DRUŽBO NA SUPANJE

Supi se med seboj razlikujejo po velikosti in so tako lahko primerni za enega ali pa za več prijateljev. Edini obvezen del opreme je veslo, s katerim se hitro spoprijateljimo. Če se nad to okolju prijazno aktivnostjo totalno navdušimo, se sup da kupiti, drugače pa je vedno na voljo kakšna izposojevalnica. Namig, zaradi velike priljubljenosti se splača preveriti, ali je tam, kamor potujemo, še na voljo, ali si ga je treba sposodit že v mestu. 100% pa je supanje najbolj zabavno v družbi, zato preveri, kdo je na Semaforumu nad njim najbolj navdušen in se skupaj odpravite na športni izlet:)

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Lila
F , 56 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+