Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
TOP KOLESARSKE POTI V AVSTRIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 24. julij 2018

Ko se nam zalušta dober kolesarski izlet, na katerem naredimo nekaj za dušo in telo, se lahko odpravimo do severnih sosedov in Avstrijo spoznamo s sedeža na kolesu. Poglej, kateri predlog za izlet se najbolje ujema s tvojo kondicijo, zberi družbo na Semaforumu in se skupaj odpravite na nepozaben izlet:)

OKOLI BODENSKEGA JEZERA

Uau, to pa je lokacija! O Bodenskem jezeru smo gotovo veliko slišali že vsi, iz reklam v katalogih do filmskih prizorov in televizijskih prispevkov, morda pa ga v živo še niste nikoli videli. Top priložnost, da to spremenite je, da ga spoznate s kolesa. Okoli jezera vodi urejena kolesarska proga, ki si jo sicer delite s pohodniki. Vedno ste blizu obale, na poti pa, pazite to, prekolesarite kar tri države – Nemčijo, Švico in seveda, Avstrijo.

Insel mainau cmyk
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Marija
Ž , 51 let
Marko
M , 62 let
jaka
M , 69 let
Barbara
Ž , 53 let
Sonja
Ž , 60 let
OB REKI PIESTING

Pojdimo v Spodnjo Avstrijo. Tam umirjeno in čisto zase teče reka Piesting, ob kateri najdemo top kolesarsko pot za naš izlet! Asfaltirana in urejena ter tako primerna za vse stopnje izkušenosti, nam po svoji 21-kilometrov dolgi poti nudi ogromno zgodovinskih in naravnih znamenosti. Ruševine zapuščenega gradu, paviljoni iz že minulih časov, ko pa nam postane prevroče, lahko naredimo pavzo za kopanje – za to imamo vmes kar nekaj urejenih mest na plaži.

Hid a piesting felett
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Sonja
Ž , 60 let
DO NAJBOLJ ROMANTIČNE AVSTRIJSKE POKRAJINE

Halštatsko jezero velja za enega najbolj romantičnih v Avstriji in na zelo poseben način ga lahko doživite prav med vožnjo s kolesom. 22-kilometrov dolga tura se začne v mestu Untersee, pelje pa ob urejeni stezi tik ob obali. Vmes imate veliko priložnosti za postanek, da se okrepčate z domačimi dobrotami in naužijete naravnih lepot. Namig za lažjo vrnitev na start - po jezeru pelje ladja, katera bo z veseljem sprejela tudi vaše kolo:)

Salzwelten hallstatt visual skywalk herbst seitenansicht see c mirja geh
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
DO SALZBURGA MALO DRUGAČE

Vsi poznamo Mozartovo mesto in nam je pri srcu iz svojih razlogov. V zadnjem predlogu za kolesarjenje po Avstriji bomo do njega prišli prav s kolesom in to po nepozabni poti. Začne se v mestu Innsbruck pri znameniti skakalnici Bergisel, z vožnjo pa nadaljujemo proti gradu Hasegg, odkoder ujamemo top razgled na Tirolsko. Naša naslednja točka je kraj Wattens, kjer se lahko ustavimo v deželi kristalov, vsekakor pa nas že na naslednji postojanki, trdnjavi Kufstein, čaka še en vrhunski razgled. Pot nadaljujemo proti alpskemu mestu Kitzbuhel, kjer se odpočijemo ob jezeru Schwarzsee. Čaka nas še izlet do soteske Seisenber, potem pa skozi majhen del Nemčije naravnost do cilja v Salzburg.

Salzburg c autoresized
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+