Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP KOLESARSKE POTI V AVSTRIJI
Author:
Semaforum Blog
Published 24. July 2018

Ko se nam zalušta dober kolesarski izlet, na katerem naredimo nekaj za dušo in telo, se lahko odpravimo do severnih sosedov in Avstrijo spoznamo s sedeža na kolesu. Poglej, kateri predlog za izlet se najbolje ujema s tvojo kondicijo, zberi družbo na Semaforumu in se skupaj odpravite na nepozaben izlet:)

OKOLI BODENSKEGA JEZERA

Uau, to pa je lokacija! O Bodenskem jezeru smo gotovo veliko slišali že vsi, iz reklam v katalogih do filmskih prizorov in televizijskih prispevkov, morda pa ga v živo še niste nikoli videli. Top priložnost, da to spremenite je, da ga spoznate s kolesa. Okoli jezera vodi urejena kolesarska proga, ki si jo sicer delite s pohodniki. Vedno ste blizu obale, na poti pa, pazite to, prekolesarite kar tri države – Nemčijo, Švico in seveda, Avstrijo.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
jaka
M , 72 years
Barbara
F , 56 years
Marina
F , 54 years
Marko
M , 65 years
OB REKI PIESTING

Pojdimo v Spodnjo Avstrijo. Tam umirjeno in čisto zase teče reka Piesting, ob kateri najdemo top kolesarsko pot za naš izlet! Asfaltirana in urejena ter tako primerna za vse stopnje izkušenosti, nam po svoji 21-kilometrov dolgi poti nudi ogromno zgodovinskih in naravnih znamenosti. Ruševine zapuščenega gradu, paviljoni iz že minulih časov, ko pa nam postane prevroče, lahko naredimo pavzo za kopanje – za to imamo vmes kar nekaj urejenih mest na plaži.

Clicking the button below will create an activity.
DO NAJBOLJ ROMANTIČNE AVSTRIJSKE POKRAJINE

Halštatsko jezero velja za enega najbolj romantičnih v Avstriji in na zelo poseben način ga lahko doživite prav med vožnjo s kolesom. 22-kilometrov dolga tura se začne v mestu Untersee, pelje pa ob urejeni stezi tik ob obali. Vmes imate veliko priložnosti za postanek, da se okrepčate z domačimi dobrotami in naužijete naravnih lepot. Namig za lažjo vrnitev na start - po jezeru pelje ladja, katera bo z veseljem sprejela tudi vaše kolo:)

Clicking the button below will create an activity.
DO SALZBURGA MALO DRUGAČE

Vsi poznamo Mozartovo mesto in nam je pri srcu iz svojih razlogov. V zadnjem predlogu za kolesarjenje po Avstriji bomo do njega prišli prav s kolesom in to po nepozabni poti. Začne se v mestu Innsbruck pri znameniti skakalnici Bergisel, z vožnjo pa nadaljujemo proti gradu Hasegg, odkoder ujamemo top razgled na Tirolsko. Naša naslednja točka je kraj Wattens, kjer se lahko ustavimo v deželi kristalov, vsekakor pa nas že na naslednji postojanki, trdnjavi Kufstein, čaka še en vrhunski razgled. Pot nadaljujemo proti alpskemu mestu Kitzbuhel, kjer se odpočijemo ob jezeru Schwarzsee. Čaka nas še izlet do soteske Seisenber, potem pa skozi majhen del Nemčije naravnost do cilja v Salzburg.

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+