Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
LAHKO DOSTOPNI MARIBORSKI HRIBI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 30. julij 2018

Maribor leži sredi vinorodnih trt in pogled proti severu je prav zaradi tega vedno nekaj posebnega. Največ ljudi se ta čas hladi v Mestnem parku ali pa se v dopoldanskih urah odpravi na hiter vzpon na enega od treh najbolj priljubljenih gričev v parku – Kalvarijo, Mestni vrh in Piramido. A okolica Maribora ponuja še več lahko dostopnih hribov. Počekiraj, na katerem lahko doživiš super izlet!:)

KOČA NA ŠUMIKU (1100m)

Lahka in označena pot vodi do gozdarske koče v naravnem parku Pohorju, kjer boste na račun prišli tako sprehajalci, kot tudi kolesarji. Veliko speljanih poti okoli, uživamo pa že v 100% zelenilu, ki sega vse okoli nas. Top predlog za izlet je, da pot nadaljujemo do slapov Veliki in Mali Šumik, ki se nahajata v bližini.

Zavcarjev vrh
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
meta
Ž , 58 let
RAZGLEDNIK (1147m)

Iz naravnega parka pa zdajle potujemo do smučišča Pohorje. Eden od njegovih najvišjih vrhov je Razglednik, ki pa za višino še dodatno poskrbi. Na vrhu najdete razgledni stolp, s katerega se v lepem vremenu ponuja čudovit pogled na Kozjak, Štajersko pa imamo kot na dlani. Od vzpenjače nam bo pot vzela približno pol ure.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
PEČKE (720m)

Pečke so top izhodišče za kar nekaj izletov. Pot vas lahko s tega Pohorskega vrha odnese do razglednega stolpa nad Bolfenkom, do Areha in Glažute, izlet pa lahko podaljšate tudi proti Meranovem. A tudi na samem vrhu boste imeli veliko za početi, recimo, uživati v posebnem pogledu na del Maribora ali pa se spočiti ob lovski koči. Če Pečke obiščete kadarkoli izven časa prvomajskih praznikov, tam ne pričakujte prevelike gneče.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
KOČA NA ŽAVCARJEVEM VRHU (863m)

Uau, tukaj pa je luštno! Najdlje iz Maribora nas čaka izlet do koče na Žavcarjevem vrhu pri Bresternici. Na samem vrhu se v razgledu ne da uživat, že drugače pa je malo nižje pri koči, kjer se nam odpre pogled na del Pohorja. Okolica vrha je idilična in spominja na prizore s Švicarskih razglednic. Če do koče štartamo iz Bresternice, bomo po lahki in označeni poti vrh dosegli v manj kot dveh urah. Top!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Igor
M , 39 let
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+