Support Semaforum! Support Semaforum!
LAHKO DOSTOPNI MARIBORSKI HRIBI
Author:
Semaforum Blog
Published 30. July 2018

Maribor leži sredi vinorodnih trt in pogled proti severu je prav zaradi tega vedno nekaj posebnega. Največ ljudi se ta čas hladi v Mestnem parku ali pa se v dopoldanskih urah odpravi na hiter vzpon na enega od treh najbolj priljubljenih gričev v parku – Kalvarijo, Mestni vrh in Piramido. A okolica Maribora ponuja še več lahko dostopnih hribov. Počekiraj, na katerem lahko doživiš super izlet!:)

KOČA NA ŠUMIKU (1100m)

Lahka in označena pot vodi do gozdarske koče v naravnem parku Pohorju, kjer boste na račun prišli tako sprehajalci, kot tudi kolesarji. Veliko speljanih poti okoli, uživamo pa že v 100% zelenilu, ki sega vse okoli nas. Top predlog za izlet je, da pot nadaljujemo do slapov Veliki in Mali Šumik, ki se nahajata v bližini.

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
meta
F , 61 years
RAZGLEDNIK (1147m)

Iz naravnega parka pa zdajle potujemo do smučišča Pohorje. Eden od njegovih najvišjih vrhov je Razglednik, ki pa za višino še dodatno poskrbi. Na vrhu najdete razgledni stolp, s katerega se v lepem vremenu ponuja čudovit pogled na Kozjak, Štajersko pa imamo kot na dlani. Od vzpenjače nam bo pot vzela približno pol ure.

Clicking the button below will create an activity.
PEČKE (720m)

Pečke so top izhodišče za kar nekaj izletov. Pot vas lahko s tega Pohorskega vrha odnese do razglednega stolpa nad Bolfenkom, do Areha in Glažute, izlet pa lahko podaljšate tudi proti Meranovem. A tudi na samem vrhu boste imeli veliko za početi, recimo, uživati v posebnem pogledu na del Maribora ali pa se spočiti ob lovski koči. Če Pečke obiščete kadarkoli izven časa prvomajskih praznikov, tam ne pričakujte prevelike gneče.

Clicking the button below will create an activity.
KOČA NA ŽAVCARJEVEM VRHU (863m)

Uau, tukaj pa je luštno! Najdlje iz Maribora nas čaka izlet do koče na Žavcarjevem vrhu pri Bresternici. Na samem vrhu se v razgledu ne da uživat, že drugače pa je malo nižje pri koči, kjer se nam odpre pogled na del Pohorja. Okolica vrha je idilična in spominja na prizore s Švicarskih razglednic. Če do koče štartamo iz Bresternice, bomo po lahki in označeni poti vrh dosegli v manj kot dveh urah. Top!

Clicking the button below will create an activity.
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+