Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
SLAP KOZJAK
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 13. avgust 2018

Uau, Slovenija je dežela slapov! Najlepše fotografije nastajajo prav ob njih in na družabnih omrežij podirajo rekorde v všečkanju. Tudi na Semaforumu obožujemo slapove, saj je to zaradi priljubljenosti že tretji blog, posvečen najlepšim slovenskim. Prva dva najdete na naslednjih dveh povezavah: https://www.semaforum.si/blog/63 in https://www.semaforum.si/blog/107 . Ni pa le mogočna scena tista, ki pritegne, bližina vode prav tako pomirja in spomni na majhnost človeka, a hkrati močno pripadnost naravi. Slap Kozjak pri Kobaridu je eden od najlepših slapov v Sloveniji in lahko se pohvali s slavnimi prizori s slik, ki navdušujejo nas in ljudi s celega sveta. Parkirišče je urejeno, od tam pa nam bo pot vzela dobrih 20 minut. Top predlog za nadaljevanju izleta je, če dan podaljšate z obiskom reke Nadiže, v katere vodi se lahko v tej vročini brez problema osvežite!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SLAP VIRJE

Blizu Bovca, malo naprej od vasi Plužna, se dobro skriva slap Virje, še eden od lepotcev med slapovi. Mogočnejši spomladi, a nič manj prikupen poleti, nam vzame dah s svojo zeleno laguno naokoli, ki pa nas hitro preseneti s svojo temperaturo - ni nič manj od ledeniške. Najbolj pogumni se vseeno odločijo za skok v vodo, izlet pa poleg izjemnega pogleda na slap poplača še z zdravilno vodo. Brezplačno parkiranje je urejeno, dan pa lahko obogatimo še z obiskom jame Srnica ali izvira potoka Glijuna, ki sta oba v neposredni bližini.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SLAP ČEDCA

Če smo do zdaj obiskali slapove, ki so nas navdušili s svojo bogato laguno in zelenjem okoli, nas bo naslednji slap zelo presenetil. Njegova okolica namreč bolj spominja na futuristične pokrajine planeta Mars, kot na karkoli drugega. Slap Čedca na Jezerskem teče na 1350m nadmorske višine in s seboj nosi zanimivo zgodbo. Nekoč je veljal za najvišji slap v Sloveniji, a ga je pred leti prizadel močan podor in mu popolnoma spremenil obliko. Še vedno obstaja možnost nevarnosti padajočega kamenja, zato izlet svetujemo le planincem s polno opremo.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GREGORČIČEV SLAP

Odpravljamo se pod Krn. Tam teče potok Volarja, ki se lahko pohvali s kar nekaj slapovi in največji med njimi je Gregorčičev slap. Njegovo ime ima poseben pomen, dobil ga je namreč po velikem slovenskem pesniku, Simonu Gregorčiču. Tudi izlet do njega je nekaj posebnega, saj gremo na poti mimo prav tako čudovitega slapu Brinta, če pa je vode dovolj, nas vmes preseneti še slap Malenšček. Top izlet, ki nam bo zapolnil cel dan!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
TOMINČEV SLAP

Še enkrat pa skočimo na Gorenjsko. Tominčev slap se nahaja v Podljubelju in je eden lažje dostopnih. Navkljub temu v Sloveniji spada med posebne slapove, saj pada prek več sto milijonov stare stene. Ker poleti skoraj usahne, je dobro počakati na močno deževje, ki potok hitro napolni, a je ne glede na temperaturo v tolmunu vode vedno dovolj. Splača se ga obiskati tudi pozimi, ker takrat zamrzne in je pogled nanj še posebej mogočen.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+