Woman black small
#topdružba majice #topdružba majice
IDEJE ZA SEPTEMBRSKI IZLET
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 04. september 2018

Odpelji me na lepše! Najbolj vroči dnevi v letu so definitivno za nami, tako da je prav čas, ki prihaja, eden najlepših za izlete po Sloveniji. Če ujamemo topel in sončen dan brez dežja, imamo predlogov za »it na lepše«, več kot dovolj na izbiro. V današnjem Semaforum blogu bomo skupaj odkrili nekaj od najlepših. Pa pojdimo!:)

RAKOV ŠKOCJAN

Ena od najbolj znanih naravnih atrakcij v Sloveniji se skriva na Notranjskem. Rakov Škocjan je kraška dolina, ki je bila nekoč velika, podzemna jama. Z raztapljanjem apnenca na stropu jame, se je le ta porušil, kar lahko danes vidimo kot dva čudovita, naravna mostova. To pa v naravnem parku ni edina znamenitost. Občudujemo lahko tudi nekaj ostalih jam, vrtačo in ruševine cerkve Svetega Kancijana.

Rakov skocjan naravni most 800x600
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Semaforum
Ž , 61 let
KRNSKO JEZERO (1391m)

O lepotah Krnskega jezera bi lahko govorilo nešteto pesmi, pa ne bi bilo dovolj. Je največje slovensko visokogorsko jezero, ki leži na skoraj 1400m, pogled nanj pa je vreden vsake minute vzpona. A to lepoto lahko občudujemo le od daleč. Kopanje v jezeru namreč ni dovoljeno, kar pa za selfie ob obali seveda ne velja:)

13350 5456 timthumb php
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
OTOK LJUBEZNI

Morda je Blejski otok najbolj znan otok v Sloveniji, a ni edini. Pomurje skriva še en tak biser, ki je obdan z rečnim rokavom reke Mure - otok ljubezni. Že ime izda, da gre med ljudmi za zelo priljubljeno mesto, ki ga imajo vedno raje tudi turisti. Tam nas čaka büjraški muzej, brod in pazite to, edini plavajoči mlin na reki v Sloveniji. Top predlog za septembrski izlet!

Otokljubezni
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GORA PECA (2125m)

Tik na meji z Avstrijo nas čaka eden najbolj zanimivih vrhov pri nas. Gora Peca ima posebno zgodbo, zaradi katere se je ljudem od blizu in od daleč, vtisnila v lep spomin. Legenda, ki jo dobro poznamo, pravi, da pod njo spi Kralj Matjaž, v neposredni bližini doma na Peci pa lahko votlino z njegovim kipom tudi obiščemo. Top predlog za podaljšanje izleta? Skok do turističnega rudnika Mežica!

Maxresdefault
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Ana
Ž , 48 let
Nazaj na blog
Preberi še
Pekel1
Kam pobegniti pred Korono?
Smartinsko jezero 0
Najlepši slovenski izleti to pomlad
Steep karst cliffs of el nido in palawan adapt 1900 1
To so TOP 4 potovanja, za katera se ta hip išče družba
240214740
Najlepši izleti za valentinovo po Sloveniji
Secovljske soline solinar
Najbolj zanimivi muzeji v Sloveniji
+