Woman black
#topdružba t-shirts
IDEJE ZA SEPTEMBRSKI IZLET
Author:
Semaforum Blog
Published 04. September 2018

Odpelji me na lepše! Najbolj vroči dnevi v letu so definitivno za nami, tako da je prav čas, ki prihaja, eden najlepših za izlete po Sloveniji. Če ujamemo topel in sončen dan brez dežja, imamo predlogov za »it na lepše«, več kot dovolj na izbiro. V današnjem Semaforum blogu bomo skupaj odkrili nekaj od najlepših. Pa pojdimo!:)

RAKOV ŠKOCJAN

Ena od najbolj znanih naravnih atrakcij v Sloveniji se skriva na Notranjskem. Rakov Škocjan je kraška dolina, ki je bila nekoč velika, podzemna jama. Z raztapljanjem apnenca na stropu jame, se je le ta porušil, kar lahko danes vidimo kot dva čudovita, naravna mostova. To pa v naravnem parku ni edina znamenitost. Občudujemo lahko tudi nekaj ostalih jam, vrtačo in ruševine cerkve Svetega Kancijana.

Rakov skocjan naravni most 800x600
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Semaforum
F , 60 years
KRNSKO JEZERO (1391m)

O lepotah Krnskega jezera bi lahko govorilo nešteto pesmi, pa ne bi bilo dovolj. Je največje slovensko visokogorsko jezero, ki leži na skoraj 1400m, pogled nanj pa je vreden vsake minute vzpona. A to lepoto lahko občudujemo le od daleč. Kopanje v jezeru namreč ni dovoljeno, kar pa za selfie ob obali seveda ne velja:)

13350 5456 timthumb php
Clicking the button below will create an activity.
OTOK LJUBEZNI

Morda je Blejski otok najbolj znan otok v Sloveniji, a ni edini. Pomurje skriva še en tak biser, ki je obdan z rečnim rokavom reke Mure - otok ljubezni. Že ime izda, da gre med ljudmi za zelo priljubljeno mesto, ki ga imajo vedno raje tudi turisti. Tam nas čaka büjraški muzej, brod in pazite to, edini plavajoči mlin na reki v Sloveniji. Top predlog za septembrski izlet!

Otokljubezni
Clicking the button below will create an activity.
GORA PECA (2125m)

Tik na meji z Avstrijo nas čaka eden najbolj zanimivih vrhov pri nas. Gora Peca ima posebno zgodbo, zaradi katere se je ljudem od blizu in od daleč, vtisnila v lep spomin. Legenda, ki jo dobro poznamo, pravi, da pod njo spi Kralj Matjaž, v neposredni bližini doma na Peci pa lahko votlino z njegovim kipom tudi obiščemo. Top predlog za podaljšanje izleta? Skok do turističnega rudnika Mežica!

Maxresdefault
Clicking the button below will create an activity.
People looking for buddies
Ana
F , 47 years
Back to blog
Read more
5cdbf1588dca9
Top vikend dogodki
Dsc04375
Vrhunski pohodi v Sloveniji, za katere moraš slišati
3e276db4f3293b45 7028445f45d0c387 2x
To so najbolj zabavne stvari, ki jih lahko počneš na deževen vikend!
Tour img 1712712 146
Top zabaviščni parki v naši bližini, ki jih morate obiskati
Shutterstock 360405194
Najboljši izleti, ki jih morate preveriti
+