Woman black
#topdružba majice #topdružba majice
NAJLEPŠI BOTANIČNI VRTOVI V SLOVENIJI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. september 2018

Hočemo ali nočemo, na čas nimamo vpliva in brez, da bi nas veliko spraševal, tiho teče mimo. Ko se sprehajamo skozi svoj kraj, lahko opazimo, da drevesa počasi menjajo podobo in se preoblačijo v jesenske barve. Zato se konec septembra tudi nekateri od botaničnih vrtov zaprejo, drugi pa skrajšajo delovni čas. In še predno se to zgodi, skočimo na izlet do najlepših v Sloveniji!

BOTANIČNI VRT SEŽANA

Eden najlepših botaničnih vrtov v Sloveniji se skriva v Sežani. Leži ob vili Mirasasso, kar v prevodu pomeni občudovalec kamna. Njegova zgodba se začne sredi 19.-ega stoletja, ko ga je pričel urejati Italijan, Giovanni Scaramanga, danes pa lahko vso njegovo zgodovino doživimo od blizu. Poleg sprehoda po očarljivem vrtu z rastlinjakom lahko tako uživamo še v ogledu Naravoslovnega muzeja in galerije, vstop v vrt pa je brezplačen.

Dsc 0267 2
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
MARIBORSKI BOTANIČNI VRT

Tako kot je glavni namen živalskih vrtov ohranjanje živalskih vrst, je poslanstvo botaničnih vrtov varovanje ogroženih rastlin. Na ta način poskrbijo, da vrste ostanejo med nami, hkrati pa jih na naraven način približajo ljudem, ki jih sicer ne bi videli. Mariborski botanični vrt se tako lahko pohvali, da na svojem prostoru goji več kot 70 ogroženih rastlin, izlet pa lahko podaljšate z obiskom gradu Hompoš v čisti bližini!

Botanicni vrt2
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
BOTANIČNI VRT V LJUBLJANI

Potujemo v prestolnico. Na Prulah ob Ljubljanici leži najstarejša izobraževalna, znanstvena in kulturna ustanova z neprekinjenim delovanjem pri nas – Botanični vrt Univerze v Ljubljani. Njegovi začetki segajo že v leto 1810, do takrat pa mu je uspelo zavarovati številne rastlinske vrste, ki so drugod že izumrle. Po vrtu vodi prijetna pot s klopcami, ki pelje mimo čajnice in ribnika. Ogledamo si lahko tudi tropski rastlinjak, sam vstop v botanični vrt pa je brezplačen.

Botanicni 2
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
ALPSKI BOTANIČNI VRT JULIANA

Uau, zdaj pa do še enega čudovitega konca Slovenije! Na 800m nas v Trenti pričaka eden najlepših botaničnih vrtov pri nas, Juliana. Postavljen v naravno okolje, v bližini Juliane teče Soča, okoli in okoli pa nas razvaja pogled na visokogorje. V sebi alpski botanični vrt skriva bogato število različnih alpskih in kraških rastlinskih vrst, izlet pa lahko podaljšamo do nešteto čudovitih destinacij za planinarjenje v bližini. A za obisk moramo pohiteti - Juliana je odprta le še do konca septembra:)

Juliana vrt
S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Place turracher hohe 14554
Top decembrske aktivnosti, ki se jih moraš udeležiti
Depositphotos 89596810 xl 2015m 850x400
Najlepši božični izlet v Hallstatt in okoli Wolfgangsee
Portoroz 1077
Prižigi lučk po slovenskih mestih, ki jih ne smete zamuditi
Image
Top božični izlet: Zagreb in kulinarično Zagorje
Cskp pri gimo lu i
Sobotni prižigi lučk
+