Support Semaforum! Support Semaforum!
TOP SEMAFORUM IZLET: VRBSKO JEZERO
Author:
Semaforum Blog
Published 18. September 2018

Da za najlepše kotičke sveta ne rabimo potovati daleč, popolnoma drži. Le uro in pol vožnje iz Ljubljane, nas na avstrijskem Koroškem čaka Vrbsko jezero. Leži zahodno od Celovca in poleti za to regijo predstavlja glavno turistično atrakcijo. Privablja na tisoče gostov širom Evrope, kaj točno jih pritegne tja, pa skupaj preverimo zdajle. Odpravljamo se namreč na top Semaforum izlet do Vrbskega jezera!:)

RAZGLEDNI STOLP

Vrbsko jezero je nastalo ob koncu zadnje ledene dobe, na njeni površini pa še vedno občudujemo številne otoke in polotoke – nekateri izmed njih so to postali zaradi nižanja gladine, kot recimo zelo znan kraj, Maria Wörth. Celotno lepoto kraja lahko zajamemo v en sam pogled, če se povzpnemo na razgledni stolp, Pyramidenkogel. To lahko storimo s panoramskim dvigalom ali peš, poleg razgleda na vrhu, pa je najboljša stvar gotovo spust dol. Če vstopnini dodamo 4e, se namreč do tal vrnemo po spiralastem toboganu, ki se vije prav od vrha stolpa.

VRBA IN NJEN GRAD

Nekdaj so bile površine okoli Vrbskega jezera namenjene kmetovanju in revnejši populaciji. Po odprtju južne železnice sredi 19.-ega stoletja, pa se je ta kraj hitro spremenil v priljubljeno oazo premožnejšega sloja. Ob obali jezera tako naletimo na številna mesteca, vsako od njih pa je tesno povezano s turistično dejavnostjo. Eno od najbolj znanih je Vrba, ki še vedno pritegne največ obiskovalcev. Leži na zahodni stran jezera, eden od razlogov, zakaj je tako obiskana, pa se skriva v mogočnem gradu, ki danes služi kot hotel.

MINIMUNDUS

Vrbsko jezero ponuja številne turistične atrakcije in v poletnih dnevih celo vabi na kopanje, voda se namreč ogreje do 25 stopinj. Če za izlet izberete topel septembrski dan, se v vodo morda lahko še vedno namočite, a pazite to, večina obale jezera je v zasebni lasti, zato je možnosti za javno kopanje manj, a dovolj. Po lepem dnevu je definitivno obiska vreden Minimundus, park, v katerem vse svetovne atrakcije doživite v mini podobi. Leži ob vzhodni obali, med jezerom in Celovcem.

TOP SEMAFORUM IZLET DO VRBSKEGA JEZERA

Če je na naši strani sonce in topel dan, v nahrbtnik popakiramo brisačo in kopalke, drugače pa je Vrbsko jezero odlično mesto za fotografijo, občudovanje narave in vrhunsko avstrijsko kuhinjo. Za nekaj mestnega pridiha in možnost ugodnoga nakupovanja, pa poskrbi tudi samo mesto Celovec, ki ga Slovenke in Slovenci radi obiščemo. S top Semaforum družbo se odpravi na Koroško in doživi nepozaben dan. Kdo gre zraven?

Clicking the button below will create an activity.
People looking for companions
Roman
M , 55 years
Back to blog
Read more
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+