Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
SLAP BERI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 25. september 2018

Točna kot ura, je v naše kraje prispela jesen. S seboj je prinesla padavine in precej nizke temperature, ki v sebi že nosijo prvi vonj po zimi. Kratke rokave smo tako zamenjali z dolgimi, a na soncu, ki ga bomo imeli ta teden obilo, je še vedno zelo prijetno in zato nas tudi vleče v naravo. Zaradi izjemne priljubljenosti slapov na blogu že četrtič odhajamo na izlet do tistih najlepših, s katerimi se lahko pohvali Slovenija. Malo naprej od vasice Poljubinj blizu Tolmina, teče čudovit slap Beri. V vasici avto pustimo na manjšem parkirišču in se peš odpravimo ob strugi reke Godiča. Če sledimo znakom, bi do lagune morali prispeti v približno pol ure, pot pa je nezahtevna in primerna za vse stopnje kondicije.

Fotografija: Lorenzo Magis

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Aleksander
M , 58 let
SLAPOVI GAČNIKA

Odhajamo na Idrijsko. Ljudje so imeli včasih navado, da so krajem, ki jih niso mogli raziskati in pojasniti vseh pojavov, povezanih z njimi, nadeli skrivnostna in strašljiva imena, ter s tem upravičili njihovo nedostopnost. Grape Gačnik sicer to ni doletelo, se je pa še danes drži sloves ene od najbolj skrivnostih, a tudi najlepših grap na teh koncih. Skoznjo teče reka Gačnik, katera na svoji razburkani poti ustvari številne slapove, vredne ogleda. Nekateri od njih so težje, drugi lažje dostopni, vsekakor pa moramo biti dobro oblečeni in pripravljeni tudi na lažje plezanje.

Fotografija: Samo Trebižan

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
BOŽIČEV SLAP

Večina slapov se pri nas nahaja v zahodni Sloveniji, predvsem na Tolminskem koncu, zato je prav zanimivo odkriti prav tako odličen predlog za izlet do slapu, na drugi strani naše kokoške. Božičev slap se skriva na Koroškem, natančneje poleg kmetije Božič, po kateri je tudi dobil ime. Če se peljemo po glavni cesti Črna na Koroškem – Šoštanj, zavijemo desno na gozdno cesto takoj, ko zagledamo odcep za Najevsko lipo. Po približno 2 kilometrih na levi zagledamo potok, čigar strugi sledimo in po nekaj metrih se nam odpre čudovit Božičev slap, posebno lep jeseni in spomladi. Izlet lahko podaljšamo še do Rezmanovega slapu, ki pa s ceste ni viden.

Fotografija: Stanko Mravljak

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
SLAPOVI FRATARICE

Včasih slap samotno, a ponosno pada v laguno in naprej mirno teče po poti svoje struge, včasih pa se reka odloči, da si bo pot utrla skozi grape in doline, ter na svojem potovanju ustvarila več naravnih lepot za občudovat. Takšno zgodbo ima tudi potok Fratarica, ki do svojega izliva v reko Koritnico, ustvari nešteto slapov in brzic, od katerih je vsak vreden ogleda. Naše izhodišče je Log pod Mangartom, to pa je top predlog za celodnevni izlet!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
JUREŽEV SLAP

Odpravili pa se bomo še do najvišjega slapu v slovenskem delu Karavank. Jurežev slap najdemo blizu največjih turističnih atrakcij tega konca, Kranjske Gore in Martuljških slapov, vseeno pa med njimi ostaja manj znan. Pogled na 100m visok slap je veličasten, kar pa mu omogoča manjši optični trik. Jurežev slap je namreč sestavljen iz sedmih manjših slapov, ki se med seboj povežejo in od daleč tvorijo filmski prizor. Za izhodišče nam lahko služi vas Srednji vrh pri Gozd-Martuljku, a moramo vedeti, da je direkten dostop zahteven, saj je breg strm in primeren le za pohodnike z dobro planinsko opremo.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+